Kombinera Saigon-kanel med 5:2-metoden

Saigonkanelen växer precis som namnet antyder i Vietnam, som ju tidigare hette just Saigon. Det är en typ unik för provinsen Quâng Nam där den gror längs de centrala bergskedjorna. Saigonkanalen, eller den vietnamesiska kanelen, har en förtjusande rejäl kanelsmak eftersom den består av mer av eteriska oljor än vanlig kanel. Gillar du kanel kommer du att tycka mycket om den här kanelen.

Det finns även åtskilliga hälsoeffekter av saigonkanel, vilket är anledningen till att vi tar upp den här. Det är inte endast den underbara smaken som gör gott för dig, utan man vet även att kanel hjälper dig med blodsockerkontrollen och det sägs att just saigonkanelen är enormt verkningsfull på detta.

Saigonkanelen hjälper dig hantera blodsockersvängningarna så att du inte blir lika sockersugen, och den ökar kroppens insulinkänslighet med upp till 29% vilket innebär att kroppen producerar mindre insulin. Just när du drar igång din diet och kroppen håller på att vänja sig vid sin nya bränsletillförsel kan kanelen försvaga de symptom som flera får den första perioden.

Saigonkanelen är en aning dyrare än alldaglig kanel, men effekterna sägs vara betydligt större och dessutom är enbart smaken av saigonkanelen värd de extra kronorna. Saigonkanel kan du hitta i välsorterade hälsokostbutiker eller beställa genom nätet. Det latinska namnet för vietnamesisk kanel är Cinnamimum Loureiroi och på marknaden är kanelen omtalad både som Saigonkanel samt vietnamesisk kanel, vilket kan vara bra att vara medveten om därför att undgå förvirring.

Testa detta recept när hungern faller på under fastedagarna: Gör en kopp grönt te och tillsätt därefter en tesked saigonkanel, sju droppar citronsaft samt en halv tesked ren honung. Ljuv dryck som får dig att både glömma hungern och hantera blodsockerfallet!