Få en bättre vardag med eteriska oljor som kan användas på olika sätt

Massa som precis upptäckt eteriska oljor finner sin vardag mer tilldragande. Man kan använda sig av eteriska oljor på en aning annorlunda vis och vilken man ska välja beror helt på vad syftet är. Är det eventuellt så att du behöver bli på lite bättre humör alternativt behöver du en naturlig antilöss metod?

ekologiska

Börja med att lära dig mer om aromaterapi

Före du beställer doftolja så kan det vara förståndigt att du lär dig en aning mer om aromaterapi. Det finns mycket information online och man kan förstås också läsa en bok som handlar om ekologisk hudvård med eterisk olja.

Även ifall oljorna är naturliga och säkra så är det viktigt att fatta att ekologiskt inte jämt betyder milt. En vegetabilisk olja med stark lukt kan påverka ditt humör kraftigt. Det här kan ju vara mycket positivt men om man väljer fel doft så kan det få omvänd effekt.

Hur ska man använda sig av doftoljorna?

Ett mycket lätt sätt att använda sig av doftoljor är att satsa på en säker doft som till exempel lavendelolja som de flesta gillar. Den här oljan kan man använda som massageolja som den är eller genom att tillsätta den till en annan ekologisk och naturlig massageolja.

När man masserar med en god doft så påverkar det ens mentala tillstånd. Lavendel är känd för att vara en doft som har en lugnande verkan. Detta blir utmärkt efter en stressig dag på jobbet!

Om man väljer pepparmintolja så får man en kylande samt uppfriskande effekt. Detta kan göra susen en riktigt varm och svettig sommardag. Massera in i fötterna för att få den kylande effekten. Pepparmintolja skänker även god smak i hemgjort godis, polkagrisar samt tandkräm.

Man kan nyttja de eteriska oljorna på tre skilda sätt. Som hudbehandling, att andas in eller att förtära. När man masserar med oljorna så får man samtidigt den andra effekten tack vare den goda doften. Förtäring ska man vara vaksam med på grund av inte alla doftoljor är gjorda för invärtes bruk.

Populära smaker för godis är eukalyptusolja, stjärnanisolja (Kungen av Danmark smak), anisolja, pepparmint och citrusoljor som citron, apelsin och mandarin.

För inandning så kan man tillsätta några droppar av oljan till en luftfuktarmaskin, detta så att man får doften i rummet på ett bekvämt sätt. Man kan även droppa lite i bastun, droppflaskor är bra till eteriska oljor.

Viktigt att tänka på med doftoljor och deras verkan

Man bör ta det få försiktigt då man börjar prova med doftoljorna. De kan som sagt skänka mycket starka effekter och det särskilt under känsligare perioder i livet som då man är gravid. Testa dig fram och håll ett öga på din kropp och ditt sinnes reaktioner.

När det gäller massage och zonterapi så är det också angeläget att man vet vad man gör. Det kan verka lätt och ofarligt att trycka mot olika punkter i ansiktet och på kroppen men ifall man gör detta på inkorrekt sätt så kan det få effekter som icke är så behagliga.

Ett säkert sätt att handla hög kvalitet och garanterat outspädda eteriska oljor är att köpa från allt-fraktfritt.se, då köper man därutöver utan mellanhänder.

Lär dig således mer om hur du ska applicera eteriska oljor före du köper en doftolja att börja prova med. Något som är grymt enkelt och bra att göra är att gnida rosmarinolja i nacken och bakom öron på barn som går i förskolan. Faktum är att löss ej klarar doften av det här, så det funkar ju också som lusmedel.