Lite absint till bjudningen uppskattas

Absint är en hejdlöst omtalad dryck och har dessutom förbjudits I vissa länder. I Sverige har man jämt kunna dricka absint som är en förfriskning baserad på anis, fänkål och malört. Men drycken har varit mer eller mindre populär under tidernas gång och det är inte allihopa som gillar den ganska beska smaken.

tillverka

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under det här namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade rentav att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det självklart de som anser att konstnärer som Van Gogh troligtvis blev lite tokiga av att blanda sina egna färger med farliga ämnen och att man knappt kan skylla på absinten för detta. Du kan alltså skaffa malört, tujon och framställa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli galen av detta.

Göra egna drinkar med absint med korrekt redskap

Tänk på att du behöver korrekt redskap för att skapa din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, https://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som består av örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked därför att få sötman i drycken. Om det inte blir lite sött så är det besvärligt att dricka absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är ofta hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med rätt redskap och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att lämna avtryck. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i ytterligare örter men detta blir en aning överkurs för den som är ny på att mixa egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den ingrediens som du inte vill missa då det är den som antas ge effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan faktiskt vara dödlig men icke i den dos som man använder i absinten.

Det är inte absinten som är riskfylld utan alkoholen i drycken

Något som man måste fatta då det handlar om den här typen av drycker är att det rentav är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Om man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång emellanåt så är det totalt säkert att dricka men ifall man gör det till vana att intaga absinten till frukost, lunch samt middag så kan det bli problem. Klicka på denna länk nu för mer information.

Dagens absinter är också fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan icke anföra att den gröna fen är detsamma som den en gång var. Som all annan rusdryck så gäller det att vara försiktig när man dricker absint.