Bikarbonat och bakpulver – fungerar omkring på likadan sätt

Då man inser hur mycket man kan göra med bikarbonat så vill man flinkt pröva, men då man blott har en fjuttig bakpulverburk hemma så kan man ju fundera om det går att använda bakpulver istället för bikarbonat.

Problemet med den lilla burken är just att den är så liten, man behöver ideligen en aning mer för att göra rent i badrum samt kök med detta mirakelmedel. Men det finns likaså andra skillnader som kan vara fint att ha koll på.

bikarbonat

Bakpulver för bakning och för annat som måste göras därhemma

När det gäller bakning så är det inte så dumt att ha bakpulver därhemma. Oavsett om man ska baka scones alternativt en aptitlig chokladkaka så kan man behöva en till två teskedar av bakpulvret för att få god jäsning.

I bakpulvret så finns det natriumbikarbonat, syra samt stärkelse. I praktiken så kan man jäsa en kaka endast med bikarbonatet men då ska det finnas något syrligt i smeten och man kan icke använda lika mycket som av bakpulvret.

Men vad är bikarbonat och är inte det här samma sak som bakpulver? Kärt barn har flera namn, och visst kan man säga att bakpulvret på sätt och vis är samma sak som natriumvätekarbonat eller E500 som är en annan benämning på detta salt.

I ren form så får man bättre verkan vid städning

Bakpulver bikarbonat är alltså en mix av flertal ingredienser medan natriumbikarbonatet är den förädla formen. Om du ska städa med ämnet så är det bäst att ha den förädla formen.

Du kommer förstås även att uppmärksamma effekt med pulvret som är till för bakningen och det kan hällas i avlopp samt användas i smet med attika för att får det fräscht. Men ultimata effekten får man med den förädla formen som man också kan få i lite större förpackningar till ett fint pris.

Om du vill göra en smet så är originalformen likaså bättre eftersom den löses upp långsammare i vattnet så att du kan få korrekt konsistens på smeten som du därpå behandlar diskbänk, handfat samt toalett med.

Det bästa är att ha bikarbonatet hemma för olika behov

Förväxla inte natriumkarbonat samt bikarbonat (natriumbikarbonat), det är 2 annorlunda saker. Båda finns på allt-fraktfritt.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja. bikarbonat dricka.

När man ser på skillnaderna på bikarbonat samt bakpulver så inser man rätt så snart att bikarbonatet är smartast att ha hemma. Har du det rena saltet som både jäser och gör fräscht så ordnar alltsammans sig. Du kan baka om än med en mindre mängd pulver och du kan få dän fläckar samt smuts. Omvänt sett så är det inte lika självklart.

Därtill så kan man använda bikarbonat på andra sätt som kan vara praktiska samt smidiga. Blek dina tänder, få bukt med salta uppstötningar och gno silvret med samma förpackning natriumbikarbonat!

Om du är riktigt petig så kan du ju ha den där lilla burken med bakpulver för kakor och så en större förpackning med fräscht natriumvätebikarbonat för annat som städning samt kroppsvård. Det mesta I hemmet blir på detta viset en lätt match.