Måste man ta C-vitaminer som kosttillskott för att undfly vitaminbrist?

Att inta kosttillskott har blivit allt mer vanligt. Ifall man utesluter flera matgrupper från sin diet så är det säkerligen så att man även utesluter vitaminer och mineraler. Det finns avsevärt populära dieter där man icke får nog med C-vitaminer eftersom man undviker frukt.

På all-fraktfritt.se kan man köpa c vitamin som pulver mycket billigare än tabletter och är samma sak. Faktisk ännu renare då man inte behöver klibbmedel samt släppmedel därför att kunna pressa till tablett.

Ta C-vitaminer därför att må riktigt bra idag samt imorgon

Om du är orolig för att du möjligen lider av cvitaminbrist så ska du veta att du näppeligen riskerar skörbjugg. Det krävs allvarlig underskott under en längre tid för att tänder ska börja falla ur munnen på en. Men man kan ju plågas av andra symtom som kan uppkomma då man ej får i sig tillräckligt med C-vitamin.

c

De ultimata kosttillskotten som du kan använda dig av för att må bra

Det finns de som hävdar att man ska satsa på kosttillskotten som innehåller salter av askorbinsyra som till exempel kalciumaskorbat. Det här kan vara bättre än fullständigt vanliga tabletter med C-vitaminet därför att man kan se en bättre effekt än med den vanliga askorbinsyran då kalciumaskorbatet tas upp av kroppen på ett effektivt vis.

Men det är klart att man kan skåda god verkning av annorlunda typer av C-vitamintillskott. Med C-vitaminbrus så kan man komma långt, och detta kan vara ett bra alternativ för den som anser att det känns komplicerat att börja inta mer frukt samt vegetabilier. Klicka nu för mer info.

Kan man få i sig för mycket av C-vitaminet?

Ja, man kan råka ut för en c vitamin överdos ifall man får i sig för mycket av tabletter eller brus. Men det här betyder icke att man kommer att bli seriöst sjuk för överflödigt c vitamin följer med urinen ut ur kroppen.

Det finns varningar för att nyttja sig av överdriven av detta vitamin om man har besvär med exempelvis njursten då det finns forskning som visar på att man kan få njursten av för höga doser av vitaminet.

Det rekommenderade intaget för vuxna ligger på 75 mg. Om man är gravid så kan man intaga 85 mg per dag och när man ammar så kan man stegra dosen till 100 mg.

Samtidigt skall man vara medveten om att upptäckaren av c vitaminet själv intog flera gram per dag och borde känna till bäst då han fick Nobelpriset. Cvitaminpiller brukar vara på 500 mg alternativt 1000 mg.

Något man ska vara försiktig med är det goda vitamingodiset som är till för barn. Ideligen så är det format precis som vanligt godis men ifall barnet äter upp en hel burk genast så kan det vara farligt. Man bör uppsöka hjälp så snart som man upptäcker vad som har hänt och dessutom vara beredd på att detta kan resultera I magont.

Rökare behöver extra c vitamin. Vid förkylning och andra åkommer förbrukas c hastigt. Att ha tillräckligt med c kan motverka sjukdom, blir man sjuk är det välkänt att man kvickt skall ta extra c vitamin, möjligen 3-4 gram dag, till man blir frisk.

Behöver man minsann kosttillskotten ifall man äter frukt?

Detta är en bra fråga och beror helt och hållet på vem man är och hur man äter i övrigt. Det är avsevärt ovanligt i Sverige med brist på C vitaminer därför att det finns så pass gott om frukt samt grönsaker året om. Under vissa perioder så kanske man har behov av lite mer och då är kosttillskotten en hjälp därför att man måhända icke alltid kan äta så mycket frukt samt grönsaker som krävs för att få i sig det dagliga behovet.