Glukosamin ger dig rörligheten åter

Den som har bekymmer med rörlighet och upplever att leder och brosk känns slitna kan bli hjälpt av kosttillskott innehållandes glukosamin. För att kroppen och dess rörlighet ska fungera som den borde så krävs nämligen framställning av glukosamin. Det är en del av ledväskans smörjande ämnen. Produktionen av glukosamin bidrar till produktion av hyaluronsyra, vilket är ett ämne som i sin tur genererar smörjande effekt åt leder samt brosk.

En del människor upplever dock bekymmer med tanke på att hyaluronsyran inte produceras som den bör.

Viskositeten hos hyaluronsyran är mycket hög och skyddar samt har dämpande effekt på ledbrosk och artrosskador. Faktorer som påverkar produktionen av glukosamin till det sämre kan exempelvis vara stigande ålder och strikt träning. Dessa omständigheter kan betyda att broskcellerna hämmar sin produktion av hyaluronsyran. Kosttillskott innehållandes glukosamin har därför som uppgift att förhindra eller lindra slitage på leder och brosk, och det är flertal människor som har upptäckt kosttillskottet.

Det finns massor fördelar med kosttillskott med glukosamin och ur många avseenden är det rentav en mirakulös behandling. Det ger till exempel inte några biverkningar och det påverkar heller inte övrig medicinering. Det beror på att glukosamin är ett naturligt kroppseget ämne. Följaktligen har det inte på något vis skadande effekter på människan.

Nyttjande av kosttillskott med glukosamin kan medföra symptomlindring hos patienter med måttlig grad av knäartros. Dessutom har människor som har ledproblem av typen osteoartros beskrivit att smärta avtagit helt eller åtminstone att besvären lindrats markant vid intag av kosttillskottet.

Enligt vetenskapliga studier har tillförsel av glukosamin kompletterande egenskaper på den kroppsegna och befintliga produktionen. Glukosamin påstår dessutom mildra ledbesvär bättre än exempelvis naproxen och ibuprofen efter några veckors nyttjande. De antiinflammatoriska preparaten har därtill visat tendenser att medföra biverkningar.

Via dubbelblindtester har effekten av glukosamin testats i förhållande till placebopreparat. Testerna har visat otvetydigt att det är lindrande för smärta, rörlighet och svullnad i leder glukosaminsulfat.

glykosamin

Produktionen av ledbrosksämnen och ledvätska verkar öka i samband med intaget av glukosamin. Vilket är någonting som faktiskt kan resultera i att ett skadat ledbrosk kan bli fullt återställt.