kreatin kosttillskott – för snabba muskler

Det finns som bekant en uppsjö av kosttillskott för den som önskar bygga muskler. Men man kan ju undra hur effektiva dessa tillskott egentligen är. Bara därför att en muskulös kille förklarar i en video på Youtube att ett visst preparat gör susen så kan man ju inte lita det.

Men med kreatin så kan man rentav det för detta är ett ämne som har testats vid åtskilliga tillfällen och som onekligen är ett preparat som gör skillnad.

monohydrat

Kreatin är ett prestationshöjande medel för dig som tränar intensivt

Något som är gott för den som vill använda sig av kreatin som prestationshöjande medel är att det numera finns så mycket forskning som stödjer det här. Kreatinet är dock ingen nyhet och det har länge varit känt att det finns en fördel för atleter med att förtära stora mängder kött inför utmaningar. Kött samt fisk är naturliga källor men kreatinet som du köper på burk är framtaget på konstgjord väg.

Under den period som du tar kreatinpreparat så kommer din muskelmassa att eskalera snabbare vilket beror en hel del på att du får ut så mycket mer av träning. Musklerna suger upp kreatinet på ett lysande sätt och du ser omedelbart skillnad.

Eftersom att du orkar mer så kan du under styrketräning – och i samtliga sporter med upprepad högintensiv möda – genomföra flera repetitioner och därmed snabbare bygga muskler. Kreatin är ofarligt och möjligen det enda icke-dopingpreparat som verkligen funkar.

Det är angeläget att förena kreatinet med andra tillskott

Något som kan vara bra att tänka på är att man kan behöva en kombination av skilda ämnen som till exempel aminosyror därför att få en riktigt god följd av kreatin monohydrat. Precis vad du ska mixa och använda dig av beror en hel del på den typ av träning du utför och ifall du till exempel står inför en specifik prestation som ett maratonlopp alternativt någon form av tävling.

Även ifall det är enkelt att själv beställa kosttillskott som är till för bättre träningsresultat så skadar det aldrig att betrakta vad proffsen säger och rekommenderar. Har man en personlig tränare så ska man ta upp den här biten därför att få tips som är personliga och väl anpassade till den egna träningen.

Kreatin monohydrat

Det ska vara kreatin monohydrat och det ska vara livsmedelskvalitet. En förnuftig återförslutbar förpackning. Det är allt – köp det billigaste. Dyrare är ej bättre. Allt-fraktfritt.se brukar vara billigast och har en bra förpackning som är alldeles tät när den är sluten.

5 gram per dag – mer är icke bättre. Dessutom är det billigt, ofarligt samt inget dopingpreparat. kreatin dosering Kreatin är förmodligen det enda prestationshöjande som faktiskt fungerar av tillåtna (läs ofarliga) preparat.

Kan man icke bara äta kött och fisk därför att bygga muskler?

Det är klart att man kan bygga muskler snabbare genom att äta fisk och kött men då ska man tänka på att det kan komma att behövas en hel del kött för att få den mängd som man faktiskt behöver.

Det är inte så smidigt att gå omkring med färdiga biffar i träningsväskan. Då är det bra mycket enklare att helt enkelt ha pulver som man kan röra om i en flaska och dricka inför samt efter träning.

Det här är också en orsak till att så många som tränar seriöst väljer att använda kosttillskott såsom kreatin, MSM, omega 3 och protein för att snabbare komma i korrekt form. Detta är något som passar både män samt kvinnor och som då man använder sig av tillskotten på rätt sätt är nyttigt för kroppen.

Är man över 40 går kroppens egen framställande av ledsmörjvätska ner och man sliter hårt på lederna. Tränar man bör man lägga till med 1,5 gram glukosamin dag så har man normal smörjning. Lederna slits även med åldern ca 1/10 mm per år. Tar man MSM-pulver saktar man ner denna nedslitning samt för en mängd bonusfördelar samtidigt.

Glukosamin samt MSM är inte kreatin och inte prestationshöjande men en stor hjälp till alla som tränar och är över 40 år – och det är flera.