Silverjonerna i kolloidalt silver innebär oanade effekter

Kolloidalt silver är en extremt finfördelad gestaltning av silver. De minsta partiklarna i kolloidalt silver är vanligtvis mindre än 1000 nanometer. Fastän splittring i debatten så finns det starka källor som påvisar att rent silver är ofarligt för kroppen. Kolloidalt silver har emellertid uppmärksammats inom hälsokostbranschen och har blivit ett populärt kosttillskott – framförallt i USA.

Kolloidalt silver beskrivs ideligen som en mirakelmedicin och en del vill tro att dess hälsosamma goda effekter är en bluff. Faktum är att kosttillskottet används i USA av ca tio miljoner amerikaner och inte ett enda dödsfall finns registrerat. Det finns rapporter om en man som blivit blågrå i huden av en egentillverkad silverprodukt. Fastän det är en annan produkt tar media upp fallet i ett försök att vilseleda människor att inte använda kolloidalt silver.

Kolloidalt silver är en godkänd produkt som desinfekterar vatten utan att några biverkningar uppstår. Det är effektivt mot svampar, virus, bakterier samt encelliga parasiter. Förutom att rena vatten har produkten även konstaterats kunna ha positiva hälsoeffekter både hos människor samt djur.

Den främsta orsaken till att kolloidalt silver är ofarligt är för att kroppen har ett effektivt utrensningssystem. Den kost vi äter samt vattnet vi dricker innehåller silver som ju är ett naturligt grundämne.

Silver antiviral
Enligt studier så har det visat sig att kolloidalt silver ska kunna både byta ut och komplettera antibiotika. Silverjoner eliminerar på ett effektivt sätt antibiotikaresistenta stammar av bakterier. Silver förstör bakteriefilmen som bakterier etablerar kring sina kolonier. Det innebär att antibiotikan inte kan få den verkning som är tänkt, medan kolloidalt silver har en antiviral verkan.

I enlighet med vetenskapliga studier har det visat sig att silverjoner har mycket bra verkning på cancerceller utan att biverkningar uppstår. Silverjoner ska ha åtminstone lika bra effekt som cytostatika.

Att silver är en substans som är bakteriehämmande upptäcktes tidigt i historien. Under 1800-talet började silver användas i olika mediciner som antibakteriell substans. I samma veva började läkemedelsindustrin marknadsföra dessa mediciner. Man hittar mycket info online om man söker på kolloidalt silver eller på kolloidalt silver dosering.

Det har visats att kolloidalt silver har flertal hälsobefrämjande effekter trots att kritiker hävdar på annat sätt. Om man vill rengöra tarmsystemet kan man med fördel fylla upp ett dricksglas med vatten och blanda i en matsked kolloidalt silver. Därefter häver man raskt i sig så att silvret når så långt ner i tarmen som möjligt.

Den som har sår på kroppen kan få effektiv vård med hjälp av kolloidalt silver. Därför silverjonerna bildar stamceller i området kring såret. På så sätt kan såret läka upp till 50 % snabbare och utan att ärrvävnad uppstår.

Också när man bränt sig så kan kolloidalt silver undertrycka smärtan och rappa på läkningen. Man kan trycka en kompress som är indränkt i kolloidalt silver mot brännskadade området. Den allra mest effektiva metoden är emellertid att doppa ned den drabbade kroppsdelen i ett bad av kolloidalt silver. Enligt denna åtgärd så kommer inga brännblåsor bildas och smärtan kommer fort tona av. Dock kan huden runt det drabbade området bli kortvarigt hårt, men redan efter några dagar trillar förhårdnaden av.

Dessvärre är urinvägsinfektioner ett återkommande problem för kvinnor. kolloidalt silver är för dessa bekymmer hämmande Blott några teskedar kolloidalt silver om dagen krävs för att effekten ska bli förebyggande.

ionplus kolloidalt silver

I vårt land säljs kolloidalt silver på internet, exempelvis i denna webbutik.