Visste du att man kan tillsätta lakritspulver då du tillagar mat

Det är jättemånga tillsammans med dej som tycker om lakrits. Minst någon gång i månaden stoppar vi oss godis eller mat med lakritssmak. I andra länder så förstår de inte alltid vår fascination med denna smak och vad det beror på kan man förstås forska vidare i. lakritspulver kan lätt tillsättas till olika typer av godis och även till olika bakverk.

lakrits

Testa att tillsätta lakritspulver åt olika typer av saker du önskar ordna med lakrits.

Om man inte orkar koka eget godis eller göra dessert med lakritssmak så kan man faktiskt tugga på roten som ger denna smak. lakritspulver kommer från lakritsroten och är fullkomligt naturligt. Även om du inte alldeles nyss sugit på en djungelvrålkaramell kan du säkert minnas smakupplevelsen.

De flesta uppskattar lakrits som smak I våra bakelser, glass och kanske även drinkar. Om man gillar lakrits extremt mycket kan man gå och längta efter lakritsgodis hela tiden. Fråga bara folk som har bott i andra länder under en längre tid så kommer du att få det bekräftat. Lakritsen är det som man ber om då någon ska skicka tröstpaket från Sverige!

Laborera med lakritssmak hemma i ditt kök

Äkta lakrits kommer från roten och den äkta lakritsen produceras bland annat i Turkiet, Spanien och Italien. Av rå-lakritsen gör man först ett granulat och sedan olika pulver som kan användas på olika sätt i vår matlagning för att få fram den specialla smaken. Glass eller chokladbollar eller annat så är lakrits alltid lika populärt som smakämne.

Om du brukar baka så kan du ta en funderare på i vilka bakverk du kan testa med lite lakritspulver. Tyvärr är det dock så att några personer varje år förgiftas av lakrits. Men man måste överdriva intaget krafigt för att detta ska kunna ske. Det är knappast när man använt lakritspulver för det är så pass starkt så det räcker med lite.

När det är dags att göra konfektyr alternativt baka, var kan man shoppa lakritsspulver?

Du kan kolla med din lokala hälsokostbutik om de lagerför lakritspulver, men mycket besvär bara för en liten påse.

Då är det lättare att köpa lakritspulver på nätet där man får bra priser och produkter som håller högsta kvalitet. Vill du köpa lakritspulver online kan du prova allt-fraktfritt.se, prisad eller Tradera samt godisbutiker.

Se gärna lakritspulver som en krydda och inse då att det har begränsad hållbarhet. Se alltid till att pulvret är fräscht. Se till att du förvarar det på rätt sätt så att det kommer att hålla sig i ditt skafferi och köp nytt i tid så att du inte står utan då det blir dags att göra egna lakritskarameller igen!