Inte alla av oss har råd att ha ett glas utsökt vin på våra bord vid våra måltider.
Men om det nu vore möjligt, skulle samtliga älska att dinera till ackompanjemang av denna dryck.
Vin är en dryck som har firats sedan urminnes tider.
Det finns skrift som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin föda.
Denna förfriskning rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor samt pensionärer.
Det röda druvvinet speciellt har visat en del exceptionella egenskaper vad gäller att stoppa åldrande, liksom att det har flera medicinska fördelar om de tas regelbundet eftersom det är extremt rikt på antioxidanter.
För dem som inte kan handla vin, är allt inte förlorat.
Vem som helst kan tillverka ett tämligen gott vin med ingredienser som kommer från kökshyllan.
Detta inlägg kommer att visa dig hur man åstadkommer detta.
Innan vi startar skall jag nämna att det finns ett enklare sätt som också framställer ett godare vin. Inhandla en vinsats från genom att klicka här ifrån hembryggning.se, prisad.se eller annan webbutik.
Med en aning övning kommer du att klara av att brygga ditt eget billiga vin som i smak kan tävla med de allra bästa (hmmm).
Vad du behöver för ditt hemgjorda vin
En halv bägare socker
144 gram druvsaft (ungefär tre burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och inte har några övriga tillsatser
En flaska där du kan mäta 4 liter vätska
Två-tre ordinarie ballonger
Vatten – Det rekommenderas att nyttja destillerat vatten, men du kan använda ditt vanliga kranvatten för att ytterligare reducera kostnaderna
Ett stift som kommer att användas för att åstadkomma några hål i ballongerna
Vinjäst. Men om du inte har det, kan vanligt bagerijäst funka också fast smaken blir dessvärre därefter.
Kolla på internet efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per komplett flaska.
För nybörjare som behöver lite mer orientering och assistans, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband eller ett stramt rep, en tratt och flaskor
Kavla upp ärmarna och gör dig beredd att producera vin
Ta tratten och häll därefter saften i behållaren.
Häll alla tre burkar (totalt 144 gram) och häll därefter i dubbelt så mycket vatten.
Om du har tre burkar saft, häll 6 burkar vatten.
Skaka alltihop tills blandningen blir totalt homogen.
Vid denna punkt, tillsätt den halva koppen socker.
Skaka igen grundligt.
Sockret bör helst vara helt löst i slutet av blandningen.
Nu tar vi jästen.
Följ instruktionerna, blanda ut jästen i enlighet med instruktioner och få den klar för bruk.
När jästen är redo, tillsätt också denna till blandningen du har och skaka återigen.
När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.
Säkerställ att ballongen har en del hål i sig innan du knyter fast den till mynningen av behållaren.
Det finns ett särskilt sätt att knyta ballongen till mynningen av behållaren.
Det ska helst vara väl gjort samt tätt (här kan du nyttja snöre eller gummiband att knyta med).
Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på minst en halv dag (12 timmar).
Vid slutet av denna tid kan du höra poppande ljud av bubblor.
Detta är ett intyg på att jästen fungerar väl.
När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att vara uppblåst med hjälp av gas som genereras av jäsningsprocessen.
Så länge ballongen blåses upp är processen verksam.
Du kommer att veta när vinet är färdigt, när ballongen töms.
Ditt vin är klart!
Nu måste du tappa det långsamt genom en sil i de flaskor du önskar lagra det i.
Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk kulör.
Stoppa in i kylskåpet och njut därefter av ditt eget vin som kostade närapå inget alls – men det är smaskigt!