Silikonslang används offentligt i sammanhang där man behöver en transparent samt anpasslig slang

Till exempel i läkemedelsindustrin och forskningen är silikonslang allmänt använd.

Silikonslangen tillverkas igenom att man extruderar platina- eller peroxidhärdad silikon i adekvat storlek.

Man får därför en slang som är så gott som resistent mot påverkan av kemikalier. Igenom att bepansra slangen kan man få en större hållfasthet och även använda undertryck i den.

Silikon, även kallat silikonelaster, är ett samlingsnamn för i grunden oorganiska polymerer som är baserade på kedjor av kisel samt syre.

Till dessa binds ibland olika slag av organiska rester, det vill anföra kolväteföreningar. Silikon leder inte elektricitet, är icke lösligt med vatten samt är förhållandevis tåligt mot kemisk påverkan.

Silikonmassan är fluffig samt formbar före den innehar härdat. Materialet används bland övrigt för att täta fogar.

Silikonslang

Det är en högprestanda slang som är framförallt framtagen för att flytta luft alternativt vätska. Slangen innehar åtskilliga depå armering för att klara höga arbetstryck. Utmärkt att begagna i t.ex. en bilmotor där det ställs krav på en slang som klarar av hög temperatur och tryck (kylarslangar eller turboslangar)! Men denna art av slang kan hava många fler användningsområden än bilmotorer!

SH platinahärdad kryssarmerad silikonslang av medicinisk kvalitet är tillverkad i renrum Class 1000, med armering av polyester alternativt Nomex.

För användning i pharma, biomedicin, kosmetik eller vid framställning av föda. SH innehar genomgått omfattande fysikaliska, kemiska, och biologisk tester samt uppfyller USP Class VI, FDA CFR 177.2600, ISO 10993 samt 3A standard. Vill Du veta mer Klicka Här.

Slangtypen tillverkas också i peroxidvulkat utförande av FDA CFR 177.2600 godkänt material.