Aqvia karbonerar ditt vatten

Aqvia är namnet på dom kolsyreprodukter som det stora gasföretaget Aga står för. Det var år 2008 som man lanserade den idag enormt poppis kolsyremaskinen Aqvia Exclusive vilken man hade lagt ner stor omtanke på att göra både snygg, lättanvänd och miljövänlig. Man hade anlitat den kända formgivaren Eva Lilja, som förut samarbetat med andra stora företag som IKEA och Alcro, för att formge samt välja färgsättning på de fem olika modellerna av den effektiva kolsyremaskinen man tog fram.

sodavatten

Eva Lilja valde omsorgsfullt ut de fem färgerna som idag finns på Agas Aqvia kolsyremaskiner samt färgerna blev svart, crème, brun, brandgul samt lime. Det finns en färg här som passar i varje boende! Det är förstås bara en del av Aqvia kolsyremaskin som har färg, resten är gjort i specialbehandlat, rostfritt stål som inte låter sig fläckas av osmickrande fingeravtryck.

I Sverige finns ett av världens renaste vatten direkt i kranen och det njuter vi givetvis av igenom att kunna förlora upp ett bägare kyligt vatten och inmundiga direkt utan att oroa oss för ett litet antal obehagliga konsekvenser alternativt märkliga bismaker. Vi skulle dock kunna njuta ännu mer av detta, samt begagna det till både kolsyrat vatten och läsk igenom att använda en kolsyremaskin.

Fördelarna med en egen kolsyremaskin är många. I längden blir det mycket billigare att göra sin egen dricka samt sitt eget bordsvatten, men investeringen gör oxå att man slipper släpa med sej en massa vatten hem från affären, vatten som vi ju, som sagt, har nära nog avgiftsfri hemma i kökskranen. Den tredje bestämmande faktorn handlar om miljön. Transporter av vatten samt läsk sliter enormt på miljön, genom att stora, tunga lastbilar leverar dessa drycker över hela Sverige, Europa samt världen. En egen kolsyremaskin är ett nymodigt alternativ som passar alla från singel till barnfamiljer.

När det innefattar smaksättning av bubbelvatten så finns det idag en lång rad olika alternativ. Dels kan man välja att smaksätta sitt vatten med endast smak, i elegans med Ramlösa samt Vichy Nouveau. Detta passar alla som vill inmundiga kalorifritt vatten. Aromhuset saluför 20 annorlunda smaker för bordsvatten, alla med unik samt klar smak, men totalt fria från både sötningsmedel och socker. Aqvia gör oxå smaker för bordsvatten, fast har ett mindre sortiment.

För dricka är riktiga läskkoncentrat godast, även om det håller att göra läsk med saftkoncentrat oxå. Det dyker upp fler och fler läskkoncentrat och idag kan man hitta både de med full sockerhalt, minskad sockerhalt samt helt sockerfria varianter. Alla är emellertid söta – ja.

För att ens vatten ska kunna kolsyras behövs en gaspatron och när man handlar en ny Aqvia kolsyremaskin så får man alltid åtminstone en patron på köpet. När den är final, vilket den är efter att man har kolsyrat upp till 60 liter vatten, så kan man byta in den hos sin återförsäljare mot en ny till ett reducerat pris. Aqvia kolsyrepatroner är på så vis bäst för både miljö samt plånbok.