Aqvia läskmaskin ger bubblor åt folket

Aqvia AGA är det stora gasföretagets framstöt på kolsyremaskiner för hemmet. Den första Aqvia kolsyremaskinen lanserades år 2008 och heter Aqvia Exclusive. Den designades med stor omtanke av den erkända designern samt färgexperten Eva Lilja, som fordom har samarbetat med storheter som IKEA samt Alcro. Man ville offerera den nordiska befolkningen en snygg kolsyremaskin som kunde få stå framme i köket alltid, utan att besvära med anskrämlig design.

sodastreamer kolsyrat bordsvatten smakerläskeblaskvichyvattenmineralvatten

Eva Lilja tog fram Aqvia Exclusive med stilren, skandinavisk form i dämpad rostfritt stål som dessutom fick en specialbehandlad area för att man skulle undfly irriterande fingeravtryck. Sedan valde Lilja fem färger – crème, bäckmörkt, lime, brunt och brandgul samt färgsatte kolsyremaskinerna med dessa. Man har alltså möjlighet att välja sin Aqvia AGA kolsyremaskin efter vilken färg man föredrar.

AGA var oxå måna om att den kolsyremaskin man skulle offerera den kräsna nordiska befolkningen inte blott skulle ha attraherande och överlagd design, men också vara enkel och smidig att använda. Detta lyckades man oxå med, man fyller en flaska med vatten, skruvar fixerad den på maskinen samt trycker på en knapp – et voila! – man har perfekt bubbelvatten på mindre än en minut.

Idag har man med konceptet Aqvia AGA tagit fram ytterligare en modell på kolsyremaskiner, denna heter Aqvia Balance och har avvikande färgsättning. Både Exclusive och Balance funkar med samma tillbehör, vilket kan vara praktiskt om man känner för att byta apparat alternativt kanske hava två stycken i samma hushåll.

När man handlar en Aqvia AGA kolsyremaskin så får man i regel både flaskor och en gaspatron på köpet så att man kan åka hem samt kolsyra sitt vatten på en gång. Man kan också köpa till essenser samt koncentrat för att krydda sitt kolsyrade vatten, också dessa finner man inom samma koncept. Aqvia har hittills släppt tre cider essenser samt sju smaker för bordsvatten.

Vill man göra sin egna läsk så finns det läskkoncentrat att anskaffa från det välkända märket Sodastream, men Aromhuset, som redan sedan tidigare har varit känt för sina goda och kalorifria smaker för bordsvatten, erbjuder nu också ett brett selektion av läskkoncentrat – hela 14 smaker, däribland ett litet antal som är helt sockerfria. Ett annat affärsverksamhet som också säljer läskkoncentrat är Sonjo.

Med en kolsyremaskin hemma har man alltid tillgång till bubblande fräscht vatten samt när kolsyrepatronen tar slut så lämnar man in den hos sin återförsäljare samt handlar en ny till reducerat belöning. På så vis slipper man en massa tomma gaspatroner att återvinna samt därjämte sparar man en liten slant varje gång.

Om man tycker mycket om kolsyrade drycker, antingen bara fräscht vatten eller smaksatt bubbelvatten alternativt läsk, så är det helt färdigt en smart penningplacering att anskaffa en egen kolsyremaskin. Dels är det betydlig bättre för miljön om man slutar köpa tunga flaskor från butikerna, flaskor som har rest – i flera fall – långväga i tunga lastbilstransporter. Dels är det snällare för ryggen som slipper bära dessa tunga flaskor från affären ständigt samt slutlig men inte minst så är det totalt färdigt snällare mot plånboken. Vårt förädla, fixa kranvatten är nära nog gratis och när man väl har en kolsyremaskin så kan man kolsyra upp till 60 liter vatten innan det är dags att byta gaspatron.

En Aqvia AGA kolsyremaksin är en investering för både nutid samt framtid.