Aqvia läskmaskin ger de bästa bubblorna

Aqvia kolsyremaskin är framtagen av Europas dominerande gasleverantör Aga. Aga har hundraåriga anor samt sina rötter här i Sverige. Aqvia är ett koncept för kolsyrade drycker i hemmet, där man saluför allt från själva kolsyremaskinerna till gaspatronerna, aromer, essenser samt öviga tillbehör.

Aga är ett prestigefyllt företag som vill ge sina kunder det bästa på marknaden samt när man tog fram Aqvia kolsyremaskin så var man grundlig med alla detaljer. För snygg och tidstypisk design tog man assistans av den erkända formskaparen Eva Lilja som redan jobbat med giganter som IKEA och Alcro. Lilja skapade Aqvia Exclusive i minimalisktiskt, skandinavisk stämning. Materialen var rostfritt stål som specialbehandlats för att man skall slippa osmickrande fingeravtryck på kolsyremaskinens ytor, därtill plast. Eva Lilja gjorde fem varianter på Aqvia Exclusive, alla med varsin detaljfärg av bäckmörkt, brunt, brandgul, lime alternativt creme, detta för att alla hem ska få tillgång till en kolsyremaskin som matchar in i den övriga inredningen.

I flertal tester för kolsyremaskiner har Aqvia kolsyremaskin stått sej bra, mestadels i topp men om inte som nummer ett så alltid bland topp tre. Den största konkurrenten är klassikern Sodastream, men Wassermaxx är oxå ganska populär. Stilmässigt vinner Aqvia lätt med sin sobra form samt både vad gäller användarvänlighet samt själva kolsyran den producerar får den alltid goda betyg.

sodastreamer kolsyrat bordsvatten smakerlemonadvichy vattenmineralvatten

Kolsyrade drycker är mer eftertraktade än någonsin. Kanske är vi bortskämda, men de flesta av oss föredrar att inmundiga frsächt bubbelvatten före slätt. Detta märks före allt på hur mycket kolsyrat vatten som säljs i handeln var år. För varje år som går så ökar försäljningen. De smaksatta, kolsyrade dryckerna är de som är på snabbast frammarsch, vi älskar den svaga, friska smaken av frukt alternativt bär i vårt bubbelvatten samt mestadels innebära dessa smaker inga tillägg kalorier vilket oxå är en enorm fördel idag när vi blir allt mer medvetna om vad vi stoppar i oss.

Läsk är förstås oxå populärt, men allt fler väljer sockerfria varianter. Med en egen Aqvia kolsyremaskin kan man göra sitt eget kolsyrade vatten samt smaksätta fritt med antingen bordsvattenaromer eller läskessenser. Man kan till samt med göra egen cider! Det finns flera företag som saluför aromer, essenser och koncentrat för kolsyrad dryck, bl a Aga Aqvia, Aromhuset, Sodastream och Sonjo – samt många har sockerfria varianter.

När man själv kolsyrar och smaksätter sitt vatten så sparar man en del pengar, särskilt på sikt. Kranvatten är mycket billigt, för att inte tala om hurdan fräscht samt rent det är! Läskkoncentrat och bordsvattenaromer kostar en aning, men inte tillnärmelsevis så mycket som färdigsmaksatta drycker gör. Själva kolsyremaskinen är förstås en aning av en penningplacering, men också de pengarna tjänar man snabbt in om man dricker mycket kolsyrad dryck.

När man handlar en Aqvia kolsyremaskin så får man en kolsyrepatron på köpet. Denna räcker till ca 60 liter vatten och när den tar slut lämnar man in den till sin återförsäljare samt handlar en ny. Aqvia kolsyremaskin hittar man i de flesta elektronikbutiker.