Billigt att göra eget bordsvatten

Gör kolsyrat vatten hemma!

Självfallet behövs en kolsyremaskin bland hemmets elektriska prylar så att möjligheten att åstadkomma eget kolsyrat vatten framör att handla det dyrt i affär finns. Kolsyremaskiner kan man använda för att kolsyra vatten, med eller i frånvaro av smak, men också för att producera egen läsk. Det är en angenäm maskin att ha hemma, som hela familjen kan ha massor av glädje av, inte minst barnen som anser att såväl förfaringssätt som utfall är superkul!

sodastreamer kolsyrat bubbelvatten smakerläskeblaskvichy vattenmineralvatten

Vanligt, slätt vatten direkt från kranen i all heder – det kan vara en felfri räddare i nöden när man är supertörstig och behöver få i sig stora klunkar vatten raskt och effektivt – till exempel efter träning. Men kolsyrat vatten slår alldagligt vatten vid ungefär alla andra tillfällen. Bubblorna som uppstår av kolsyran ger en känsla av fräschör och lämpar sig såväl med måltid som utan. Många gillar att ha lite kolsyrat vatten på bordet att dricka till maten, andra vill ha ett glas bubbelvatten framför TV:n på kvällen.

Se till att kolsyra ordentligt kyligt vatten

Kolsyra trivs bevisligen bäst i kyligt vattnet, ju varmare vätskan är, desto snabbar spricker kolsyrebubblorna. Med tanke på att man vill hålla kvar kolsyran så länge som möjligt så ska man hålla drickan så kall som möjligt, is är bra att lägga i glasen/flaskan/tillbringaren och när det inte dricks så måste vattnet helst förvaras förslutet i kylskåpet.

Ge smak åt bubblorna med hjälp av Aromhusets enastående bordsvattenaromer

För att sätta smak på sitt hemkolsyrade vatten är Aromhusets bordsvattenaromer ens allra bästa alternativ. De bidrar till fyllig, men samtidigt diskret smak som inte på något vis tar överhanden. Det finns 22 skilda smaker i Aromhusets sortiment av bordsvatten och alla går att blanda med varandra, så kombinationerna är uppemot oändliga.

Barnen brukar bli väldigt förtjusta i de mjuka smakerna från Banan, Persika, Jordgubbe, Smultron, Vanilj, Toffee Kola och Blåbär medan mer utvecklade smaklökar föredrar Granatäpple, Svart Vinbär och Pepparmint. Just smaken Pepparmint är en relativ nykomling och helt klart inte den första smaken man tänker på i bordsvattensammanhang. Men som en efter maten-dryck är denna smak strålande och måste helt klart testas! Inget fräschar upp en mun bättre än kolsyrat pepparmintsvatten.

Mer än enbart bordsvattenaromer

Aromhuset producerar inte enbart bordsvattenaromer, utan också läskkoncentrat, för den som önskar ha mer smak och lite sötma. Bordsvattenaromerna bidrar till ingen sötma till dryckerna alls, men läskkoncentraten gör – även om de innehåller mindre än 80 % mindre socker än i annan läsk.

Man kan, om man vill, söta sitt bordsvatten med en droppe Sucralose alternativt två, likaså i Gert Strand AB:s (som ligger bakom Aromhuset) sortiment. Det smaksatta, kolsyrade vatten man finner i butik har ingen sötma, men man är fri att experimentera hur man vill och stundvis kan lite sötma vara smakligt i det kolsyrade vattnet.

Bordsvattenaromerna går även att använda till annat, en favorit är att ha Toffee Kola i naturell yoghurt på morgonen – man får samtliga fördelar som kommer med den hälsosamma, naturella yoghurten, plus fantastisk mjuk och len smak av Toffee Kola.

Handla dina bordsvattenaromer från sajten www.allt-fraktfritt.se, så besparas du fraktkostnader!