Drick gott smaksatt vatten på jobbet

Alla vet vi att vatten är avgörande för vår överlevnad. Människokroppen består till omkring 60-80 % av vatten och vätskenivån tvingas fyllas på väldigt kontinuerligt då den ständigt sjunker när vi går på toa, svettas och till och med andas. Jorden vi bor på utgörs till övervägande andel vatten och kallas i folkmun «den blå planeten» – av precis denna anledning.

När vi befinner oss på jobbet – vilket för de flesta av oss innebär en stor del av dagen – så är vi ofta för upptagna med våra arbetsuppgifter för att minnas att fylla på vätskenivån tillräckligt mycket. Eventuellt stressar vi, vilket rentav medför att vi förbrukar mer vatten, och många är vi som tar till kaffe när vi känner tröttheten tassa sig på.

smaksatt kolsyrat vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Sömnighet, matthet, slöhet, försämrad koncentration och lätt huvudvärk är vanligtvis tecken på något så lättbotat som vätskebrist. Även intag av just kaffe – drycken vi tror ger oss energi – leder snabbt till vätskbrist då det är vätskedrivande, och får på så vis motsatt verkan i det långa loppet. Om man inte dricker nog med vatten så blir man också mer mottaglig för sjukdomar och virus så att se till att vätskebalansen hålls skänker goda effekter på både lång och kort sikt.

Detta börjar Sveriges arbetsgivare få upp ögonen för och allt fler låter installera vattenautomater på jobbet. En vattenautomat är mycket mer lockande än en ordinär kran i ett trött litet fikarum. Moderna vattenautomater serverar lagom kylt, friskt, krispigt vatten hela dagen lång och plötsligt blir det ett nöje att gå och ladda på vätskenivån med jämna mellanrum.

Många av dagens vattenautomater har två kranar, en med vanligt slätt vatten samt en med kolsyrat. Det kolsyrade vattnet ger flera en ytterligare känsla av uppfriskning då det sticker härligt i mun och hals. Det är bara att se till handeln så är det uppenbart att vi svenskar verkligen har lärt oss att älska våra bubblor.

En annan konkret trend när det gäller vatten är det enorma engagemang vi svenskar har fått för smaksatt, kolsyrat vatten. I inget övrigt land i världen dricker man så mycket bubbelvatten med smak som här och utbudet som finns är jämförelsevis stort. Vi gillar smak och läskande bubblor, men vill hitta hälsosamma alternativ till sockrig läsk.

Gert Strand AB säljer aromer för kolsyrat vatten genom varumärket Aromhuset sedan en tid tillbaka. De är fria från både socker samt sötningsämnen, men är samtidigt rika på smak. De har blivit enormt populära bland privatpersoner och kan blandas i både köpt kolsyrat vatten och hemkolsyrat. Det finns ca 20 annorlunda smaker, samtliga noga framtagna och avvägda.

Nu släpper Aromhuset sex av de populära smakerna i ny flaska. Den nya flaskan är avsedd att användas tillsammans med de vattenautomater som nämnts tidigare i texten. Flaskan rymmer mycket mer än sin föregångare – hela 270 ml, mot de andras 30 – och är utrustad med en särskilt framtagen pump. Denna pump åstadkommer doseringen busenkel – ett pumptag för en vanlig 150 ml-plastmugg och 3-4 pumptag för att smaksätta en halv liter bubbelvatten.

Med Aromhusets smaker vid vattenautomaten på jobbet blir intresset för mindre, regelbundna vattenpauser ännu större, vilket bidrar till såväl härlig atmosfär som höjd prestationsförmåga samt hållbar hälsa hos alla som arbetar.