Dricker du fräscht och friskt vatten på jobbet?

Varje chef bör investera i goda dryckesmöjligheter på arbetsplatsen. Vatten är nödvändigt för alla levande organismer på jorden. Vatten är liv och den absolut största beståndsdelen såväl på jorden som i människokroppen. Vattnet fyller flera funktioner i kroppen som t ex: transport av näringsämnen samt slaggämnen, deltar i kemiska reaktioner, löser upp vitaminer, mineraler och mindre molekyler, smörjer och dämpar stötar runt kroppens leder, reglerar kroppstemperaturen och hjälper till att hålla blodmängden i balans.

Ifall vi inte får i oss vatten så är ett av de tidigaste symtomen huvudvärk, trötthet, oförmåga att fokusera, aptitbortfall, rodnader i huden, ökad puls, darrighet, illamående, ökad kroppstemperatur och stickningar i musklerna m fl. Följaktligen är det mycket betydelsefullt att få i sig vatten på jobbet därför att över huvud taget kunna prestera och få någonting gjort.

Man bör komma ihåg att även ifall kaffe måhända är uppiggande, och för flera en nödvändig dryck för att orka arbeta, så är det även vätskedrivande. Följaktligen är det extra betydelsefullt att dricka vatten regelbundet, för att hålla kroppen i harmoni. Också te driver vätska, medan juice är ett gott komplement åt vatten.

Allt fler får upp ögonen för vattnets egenskaper och hur viktigt det är för ens prestationsförmåga. Flera chefer ställer in vattenkylare till sina anställda. Att ha tillgång till färskt, kallt samt friskt vatten i ens kontor eller korridor hjälper många att minnas att få i sig vätska. En annan sak som definitivt muntrar upp på kontoret är en kolsyremaskin. På så sätt kan man på några sekunder få kolsyrat vatten, som till och med går att smaksätta, att släcka törsten samt hitta fokus med. För en chef är det en oerhört liten investering för sina anställdas välmående.

Det finns flera annorlunda typer av vattenmaskiner, allting från plasttanker med rent, stilla vatten som byts ut när de tar slut, till fullfjädrade carbonatorer som installeras i diskbänken och skänker kolsyrat vatten genast ur kranen. Aga är ett av företagen som till ett hyfsat pris säljer carbonatorer. En annan typ av maskin som börjar bli allt mer omtyckt är den som har två kranar, en med kolsyra och en utan.

kolsyremaskin

Kolsyrat vatten är på inget sätt mindre hälsosamt än stilla, det är endast en aning festligare. Det finns ännu fler metoder för att piffa till sitt vatten och det är med hjälp av smaksättare. Det finns åtskilliga märken idag som tillverkar aromer för bordsvatten och somliga av dem innehåller varken socker alternativt sötningsmedel. När man har hällt upp sitt vatten i ett glas alternativt en flaska så använder man endast en liten doseringspipett och droppar ner den smak man för tillfället är sugen på och voila! Gott, kallt, friskt samt läskande vatten som hjälper en att hålla sig alert på jobbet.

Visst kan man hålla sig till vanligt kranvatten också, men idag är vi ganska borskämda med gott, buteljerat vatten. Vi tar med oss små flaskor till jobbet, med dyrt vatten av rätt märke och smak, oavsett det är Loka, Ramlösa alternativt vichyvatten. Det kostar, är miljöovänligt och krångligt att kånka omkring på. Smakligt vatten på jobbet gör minsann stor skillnad!