God smak av päron från Aromhuset

Ett saftigt päron uppskattas av både vuxna och barn i blandade åldrar. Det plockas från päronträdet som är ett stort, rakt träd som är nästan lika slittåligt som äppelträdet. Päronet är, precis som äpplet, en av få frukter som gärna växer och frodas i vårt sydsvenska klimat och har funnits här sedan Medeltiden. Päronen mognar under sensommaren och har sin skördetid mellan augusti samt september. Päron kan lagras rätt så länge i kall miljö, men är oerhört känsligt för stötar varefter det ruttnar fort.

sodastreamer kolsyrat vatten smakerlemonadvichyvattenmineralvatten

Smaken av ett moget päron är söt samt mjuk och är inte alls lika syrligt som äpplet. Det finns annorlunda sorter och både smak samt konsistens varierar. Ett päron kan vara ganska torrt, mjöligt eller så saftigt att det är problematiskt med all saft som rinner ur det när man sätter tänderna i det. Mestadels används päronet till att ätas som det är, men ibland görs det även mos alternativt juice.

När Gert Strand skulle ta fram 16 smakessenser för kolsyrat vatten så valde han att göra en essens med smak av Päron. Han var bestämd på att det skulle kunna bli en favorit bland många. Aromhusets Päron är en essens fullständigt utan socker eller sötningsmedel. Både smak och lukt stämmer fullständigt överens med riktiga päron och att ha päronsmak i sitt bordsvatten är väldigt mumsigt och uppfriskande.

Alla Aromhusets smaker går att blanda med varandra. Just Päron är mycket välsmakande som den är alternativt ihop med Äpple alternativt Persika. Päron samt Vanilj är också en klockren kombination, om än kanske aningen otippad.

Det faktum att Aromhusets essenser är fria från socker medför att de ligger mycket rätt i tiden. De kan drickas med gott samvete av både barn och vuxna och är absolut ett piggare alternativ än vanligt, slätt vatten. Vi dricker överhuvudtaget mer kolsyrat vatten än tidigare och smaksatt kolsyrat vatten säljs det mer av i butikerna är naturellt. Efterfrågan är enorm men utbudet är, även om det är betydligt större än i de flesta övriga länder, fortfarande någorlunda begränsat. Det finns relativt många smaker, men smakstyrkan är oftast mycket svag och emellanåt hade det varit smakligt med aningen extra smak.

Aromhusets essensflaskor innehåller 30 ml koncentrerad smak samt räcker till ca 15 liter kolsyrat vatten. Man rekommenderar 2 ml essens per liter vatten för att få en smakstyrka som ligger något ovan den man finner i butikens drycker. Det är dock totalt upp till en själv ifall man vill ha svagare alternativt starkare smak och med flaskans kapsyl alternativt medföljande doseringspipett är doseringen minsann enkel.

Man kan nyttja Aromhusets Päron till färdigt kolsyrat vatten från affären, men vill man spara lite pengar, slit och släp och göra en god handling för miljön, så kan man lika gärna investera i en kolsyremaskin och åstadkomma jobbet själv. Det tar inte mer än några sekunder att kolsyra kranvatten och resultatet blir detsamma som det man får från de dyra märkena i närbutikens hyllor. Vad gäller Aromhusets Päron samt övriga essenser så passar de lika bra att ha i alla sorters kolsyrat vatten.