Hallonsmak på kolsyrat vatten utan hälsorisk

Aromhusets smak Hallon för tankarna till lata dagar i solen och känslan av grönt gräs under bara fötter. Få smaker är så förknippade barndomsnostalgi och farmors nygräddade pannkakor. Aromhusets Hallonsmak kan med fördel nyttjas i kolsyrat vatten, men lämpar sig lika bra i t ex grädde. Därutöver innehåller den varken socker eller sötningsmedel och ger därmed en enormt frisk samt naturlig smak.

Vad är väl godare än nyplockade, solvarma hallon? Hallon är en rejäl svensk klassiker som får bidra med smak åt det mesta i vår smakkultur, allting från yoghurt till marmelad samt saft.

kolsyrat bordsvatten smakerkolsyrat bubbelvatten essenserbordsvatten smakerläsk syprupkolsyrat vattensodavattenbordsvatten

Gert Strand AB lanserar nu aromen Hallon som han tror kommer att bli en riktig hit i svenska hushåll. Smakerna från Aromhuset är försiktigt framtagna under flera år och är idag fulländade både i smak och vad gäller innehåll. Strands essenser innehåller varken socker alternativt artificiella sötningsmedel vilket medför dem till banbrytande på smakmarknaden. Äntligen kan man få njuta av fylliga smaker utan att behöva oroa sig över onödiga kalorier alternativt kemiska tillsatser.

Man doserar efter eget önskemål med hjälp av antingen kapsylen på smakflaskan alternativt med avsedd doseringspipett. Säljare Thomas Ström rekommenderar ungefär 2 ml essens per liter vatten – då får man mer smak än det som går att hitta bland smaksatt kolsyrat vatten i affär. Sedan kan man givetvis mäta upp mer eller mindre beroende på hur man själv tycker om sitt vatten.

Vi svenskar handlar idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt, det smaksatta vattnet är ett ganska unikt koncept, särskilt i den grad som det finns här. I utlandet kan man möjligen finna bubbelvatten som har en skvätt citron i, men längre än så går man inte. Även på den svenska marknaden är utbudet något begränsat, men om man själv smaksätter med Aromhusets smaker är kombinationsmöjligheterna i det närmaste oändliga.

Just Hallon är en mycket användbar smak, ha en halv kapsyl essens av Hallon i en deciliter vispgrädde och servera med färska bär, glass alternativt till en rykande varm paj. Fantastiskt gott! Alternativt gör en semifreddo (fryst cheesecake som påminner om glass) på grädde, ägg, socker samt philadelphiaost och smaksätt smeten med Aromhusets Hallon, dekorera med bär och avnjut en varm sommardag – godare blir det inte!

Thomas Ström, säljare på Gert Strand AB, tror precis som Strand själv att Hallon kommer att bli en succé i svenska hem. Både för att smaksätta kolsyrat vatten, men också som tillsats i godsaker. Smaken är så syrlig och söt, utan att vara det minsta sliskig – precis som riktiga hallon!