Kan smaksatt kolsyrat vatten göra dej fet?

Alla har hört om att det är livsnödvändigt att få tillräckligt med vatten att dricka.

Folk kräver extensiv mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner ska funka korrekt, men de mesta folk tycker möjligheten att dra i sej bägare eller glas efter mugg med alltsammans smaklöst vatten är jättejobbigt, i synnerhet är det så i de länder där vatten inte är någon bristvara som i Sverige.

kolsyrat vatten smakersodastreamersodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Flera människor vänder sej till mer dramatiska drycker, som bubbelvatten för att uppfylla sina rekommenderade muggar med vätska per dag.

Men stämmer ryktet om att ett lyx att denna dryck inte är så hälsosamt som man skulle kunna tro?

Kan det antagligen till och med orsaka viktökning?

Låt oss ta en titt på effekterna utav Karboniseringen

Ja, ryktet om att karboniserat vatten minsann kan orsaka uppsvälldhet och viktökning är totalt enkelt falskt, så du man vara totalt behärskad samt fortsätta inmundiga kryddad karboniserat bubbelvatten.

Att kolsyra är ofarligt.

Att lägga kolsyrade bubblor till vatten alternativt läsk, där gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans ämnesomsättning.

Därjämte kan kolsyragasen verka helt tvärtom att du känner dig mätt och belåten fortare samt detta skulle minsann kunna tillföra dina ansträngningar att minska i vikt.

Men låt oss eftersöka den reella viktboven

Men medan kolsyrat mineralvatten i sig är totalt ofarligt samt eventuellt bäst för din hälsa, dricker de mesta folk inte det i sin förädla form.

Vanlig läsk har en ansenlig och fruktansvärd antal socker och kalorier.

Även lightläsk, med inget kalorier per portion består av potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.

Det finns ett litet antal smaksatta drycker som är lite bättre, man behöver helt enkelt själv kontrollera dryckens natriumhalt och typ utav sötningsmedel för att avgöra om drycken kan vara ett hållbart val till den vanliga läsken.

För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det framkalla autentisk samt ganska kraftig viktökning.

Men visste du detta?

Coca Cola som är världens största fabrikant utav läskedrycker samt största märke i Sverige uppger på sin webbsida att deras läskedrycker består av lika mycket socker som naturlig fruktjuice.

Det kan verka missvisande, men är (givetvis listigt valt utav dem) för Livsmedelsverket fick ge dem korrekt i att ren fruktjuice innehåller lika mycket socker som läsk.

Man uppskattar att en ask Coca Cola innehar kolhydrater som motsvarar omkring tio sockerbitar.

Skillnaden, som Coca Cola talar tyst om är apelsinjuice har “goda” vitaminer samt mineraler som fattas totalt i Coca Cola.

Dricker man 2, 5 dl juice av apelsin eller äpple, eller en flaska Mer, får man i sej motsvarande

7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Dito gäller för ett glas Oboy, bestående av mjölk och 4 teskedar chokladpulver.

Också i mjölk med tillsatser

En milkshake på McDonalds skänker kolhydrater motsvarande hela 19 sockerbitar!

En ask energidryck av märket Red Bull ger dig ej blott vingar, utan oxå åtta sockerbitar.

The Bottom Line

Om man nu vill inmundiga kolsyrat mineralvatten för att njuta utav dess skojig, brusande konsistens kan det vara en klart hälsosam vana att krydda det med sockerfria aromer – som inte orsakar någon viktökning.