Läs en Soda Stream review inför ditt stundande köp

Det finns mängder av användbara Soda Stream reviews att läsa på webben. Allt från avancerade recensioner upplagda som filmklipp på youtube.com, till organiserade reviewcenters som pricerunner.se, alternativt på nätshoppar med bedömningsskala på varje produkt. En Soda Stream review är således en form av recension på Soda Streams produkter.

Det är förståndigt att iaktta skilda produktrecensioner innan man bestämmer sig för ett köp. Samtliga personer är inte ute efter detsamma, så genomgående reviews är bäst. Möjligen är lågt pris viktigt för en individ medan attraktiv design är viktigare för en annan.

smaksatt mineralvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Soda Stream framställer både kolsyremaskiner, gaspatroner, PET-flaskor och smakessenser för läsk – dvs allt man behöver för att framställa sina egna kolsyrade drycker.

När det gäller Soda Streams smaker så har de en del på marknaden, de är söta och gjorda för att producera läsk. Innehållsmässigt använder Soda Stream både sötningsmedel och socker i de flesta av sina smaker, några har bara sötningsmedel.

Det finns självklart konkurrenter till Soda Stream, både vad gäller maskinerna, kolsyran och smakerna. Wassermaxx från Aga tillverkar likvärdiga kolsyremaskiner som Soda Stream, men håller över lag snäppet lägre priser. Aga tävlar även när det gäller kolsyran, då de har blivit lite av specialister på det området.

Uppskattar man smaksatt bordsvatten så gör Aga även populära bordsvattenaromer, men här är Aromhuset en stor konkurrens med 35-årig erfarenhet, stort sortiment och trumfkortet att de varken tillsätter socker eller sötningsmedel i sina aromer. En riktig bubblare i smaksammanhang är Sonjo, som har ett stort utbud av både läskessenser samt bordsvattenaromer. De har många intressanta smaker på sin meny, bl a originalreceptet på Champis som de får producera på licens av Pripps.

Vi är många idag som investerar i egna kolsyremaskiner. Det är ett ekonomiskt, underhållande och miljövänligt alternativ. Ekonomiskt då man i längden sparar pengar på att bubbla sitt eget kranvatten, till och med ifall man köper dyra essenser stundtals. Roligt för att det är en rätt så festlig procedur att se hur bubblorna fyller det tidigare så stilla vattnet, och miljövänligt för att man slipper bidra till vare sig miljövådliga transporter eller onödigt avfall. Lägg därtill att man slipper kånka en massa flaskor samt backar och burkar fram och tillbaka till affären.

Med en egen sodastreamer har man dessutom tillgång till kolsyrade drycker när som helst, utan att behöva placera foten utanför dörren. Barnen anser att det är roligt och det blir lättare för samtliga i familjen att få i sig de 1-2 liter vätska om dagen som kroppen behöver för att må fint.

Soda Stream har idag sex olika modeller i sitt sortiment för kolsyremaskiner. Den billigaste heter Jet och har diskret, klassisk design i svart plast och kostar omkring 600 kronor inkl. allt. Därpå kommer de andra modellerna: Pure, Genesis, Dynamo, Stream och till slut Penguin som blivit omtyckt då det är den enda kolsyremaskinen på marknaden som har snygga glasflaskor istället för plast.

Vilken man väljer är upp till ens budget och smak. Wassermaxx har någorlunda liknande produkter, så det är värt att kolla runt en aning innan man bestämmer sig. Att läsa en Soda Stream review kan vara till enorm hjälp.