Personalen på jobber mer fokuserad med hjälp av smaksatt vatten

Hälsotrenderna sprider sig som löpeld nu för tiden. Man blir mer och mer aktsam med vad man äter, dricker och hur man lever sitt liv. De flesta inkluderar idag någon typ av träning i sin vardag för att hålla sina kroppar starka samt sina huvuden alerta.

En vital del i att hålla sig sund och stark är att se till så att kroppens vattenförråd ständigt är välfyllt. Våra kroppar utgörs till en mycket stor del av vatten och ingen levande organism på vår jord klarar sig utan denna genomskinliga, kemiska sammansättning. Som inaktiv måste man inta mellan 1-2 liter vatten om dagen, men vid minsta aktivitet ska dosen ökas. Ifall det är varmare än vanligt, eller om man utsätts för stressande situationer så bör även intaget ökas då man genom svett förlorar betydligt mer vätska än man antar. Självklart bör man även se till att inta mycket vatten när man tränar och i anknytning med intag av vätskedrivande drycker såsom kaffe eller te. Det är inte alltid man känner törst när man är på väg att bli uttorkad, men saker som torr mun/hy, spruckna läppar, huvudvärk och matthet är vanligtvis tecken på att man måste inta mer vatten.

kolsyrat bubbelvatten smakerkolsyrat bordsvatten essenserbordsvattenaromerläskkoncentratkolsyrat vattenvichyvattenbordsvatten

På arbetsplatserna runt om i Sverige har man insett värdet av att de anställda har tillgång till friskt, inbjudande vatten dagen lång. Man installerar vattenautomater med både stilla samt kolsyrat vatten – givetvis kylt! Arbetarna kan gå till vattenautomaten och fylla på en liten plastkopp, en favoritmugg eller en halvlitersflaska att ta med bort till sin privata arbetsstation. Det blir ett litet uppehåll från arbetsuppgifterna som skänker en tillfälle att interagera med kollegor, sträcka på benen och viktigast av allting – fylla på sitt vätskeförråd. Man kommer vanligtvis tillbaka till arbetet med klarare huvud och bättre fokus på sitt arbete.

Till dessa vattenautomater på arbetsplatserna har Aromhuset nu tagit fram smaker som kan blandas med hjälp av det kolsyrade vattnet. Vi gillar lite smak i vårt bubbelvatten – den trenden är tydlig då det köps mer smaksatt kolsyrat vatten från affärerna idag än naturellt. Smakerna kommer i smarta pumpflaskor där ett pumptag är lagom åt 15 ml kolsyrat vatten vilket är vad en plastmugg rymmer. Vill man fylla på en halvlitersflaska för att ta med sig till sin egen arbetsstation så är det lagom med 3-4 pumptag från aromflaskan.

Det finns nu sex olika smaker bland de som är framtagna för vatten på jobbet-automater, de är: äpple, granatäpple, hallon, blåbär, persika samt melon. Varje flaska innehåller 270 ml arom vilket räcker till ungefär 58 liter vatten om den doseras enligt anvisningarna.

Aromhuset har med enorm framgång också tagit fram aromer för smaksatt kolsyrat vatten för hemmabruk, dessa kommer i mindre flaskor om 30 ml, men finns i hela 16 mumsiga smaker. Det fina med Aromhusets smaker är att de varken består av socker eller någon form av kemiska sötningsmedel, de är fullständigt fria från onödiga tillsatser och har inga kalorier. Det gör att de passar alla från diabetiker till barn och hälsomedvetna människor som vill hålla nere intaget av socker samt kemiska tillsatser.