Smaksätt ditt bordvatten med Aromhusets lingon

Det finns tre nykomlingar i Gert Stand AB´s sortiment för kolsyrat vatten, och lingon är en av dessa.

Gert Strand AB har försett livsmedelsindustrin med smak sedan 1974, både i Sverige och utomlands. Företaget, som har sin grund i Svedala, strax utanför Malmö i Skåne, har med Aromhusets smaker för bordsvatten, vispgrädde, kaffe samt läsk, haft stora framgångar – inte minst bland människor som vill minska på sitt intag av socker.

Samtliga Aromhusets produkter, inklusive den nya bordsvattenaromen lingon, men med undantag för en del läskkoncentrat som består av ca 20 % socker mot vanlig läsk, är fullständigt fria från både kolhydrater och kalorier. De ger ingen blodsockerpåverkan och är inte farliga för vikten på något sätt. Istället skänker de härlig smak åt vatten, kaffe och grädde/yoghurt/glass.

smaksatt kolsyrat vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Aromhusets bordsvattenaromer är underbara att använda sig av i sitt hemkolsyrade vatten, flera använder sig av kranvatten och en egen kolsyremaskin för att göra gott bubbelvatten, istället för att betala massor av pengar på färdiga bubblor. Med Aromhusets smaker får man även precis den smak man önskar på bubbelvattnet! Det går också bra att droppa aromerna i färdigkolsyrat vatten.

Lingon är en smak som är djupt rotad i svenska hjärtan. Dessa röda små bär som är så goda att äta under skogspromenaden frambringar nostalgi i flera av oss. Lingonsmaken är briljant i vatten, inte för söt och mjuk, men heller inte sur eller bitter, utan precis balanserad och en smak som älskas av samtliga från 0-110 år.

Alla Aromhusets smaker går därutöver att mixa med varandra! Lingon är en smak som skulle kunna gå väl ihop med t ex citron eller blåbär – smaker som redan finns i sortimentet.

Aromhusets bordsvattenaromer är mycket flexibla, de går både att kyla ner och hetta upp så man kan tillämpa dem i bakning, glasstillverkning, isbitar, yoghurt och en massa övrigt. Blott fantasin sätter gränserna. Medan vispgräddearomerna är starkare i smak och ger kulör åt grädden/yoghurten så är bordsvattenaromerna mildare och helt fria från färg. Det gör att de känns naturliga för den som önskar nyttja dem för saker som just yoghurt och glass, men inte riktigt lika festliga som smaksättare till barnens födelsedagstårta.

När man ska mäta upp Aromhusets bordsvattenarom lingon så följer man samma instruktioner som man erhåller med samtliga andra bordsvattenaromer. Två ml arom är måttligt för en liter vatten, en praktisk doseringspipett följer med vid varje köp. Man kan också dosera med hjälp av den lilla flaskans kork som rymmer 3 ml smak om man fyller den upp till kanten. Varje flaska består av 30 ml arom som räcker till 15 liter vatten ifall man doserar i enlighet med anvisningar.

Mer information om Gert Strand AB, Aromhuset och samtliga smaker för kaffe, vatten och grädde finns att erhålla på www.aromhuset.com.

Aromhusets bordsvattenarom lingon finns att köpa på www.allt-fraktfritt.com, precis som alla andra smaker ur utbudet.