Smaksätt ditt kolsyrade vatten med Toffee kola

Under lång tid har vi uppskattat smaken av kola, och allra mest barn. Det finns idag många skilda typer av kola, men klassikern är honungsfärgad, jättesöt samt aningen seg i konsistensen. Idag är det vanligt med chokladkola och att ha en aning seg kola som hjärta i hårda karameller.

Kola är gott som smaksättning, kolasås på glass är sedan flera år tillbaka en riktig klassiker och vem blev inte bjuden på kolor hos hemma hos mormor som barn? Idag är Dumlekola en av de populäraste sorterna, med ett tunt lager choklad runt själva kolan. Dumlekolor har mjuk kola inuti medan Dumleklubbor har ett hjärta av seg kola, smaken är fantastiskt söt och hör barndomen till.

sodastreamer kolsyrat vatten smakerlemonadvichy vattenmineralvatten

Aromhusets Toffee Kola för kolsyrat vatten är en av smakerna som är särskilt framtagna åt barnen. Smaken påminner mycket om Dumle, men saknar både socker och sötninsämnen. Fastän detta är Toffee Kola söt i smaken, mjuk, vänlig och allmänt tilldragande för unga smaklökar. Vill man erbjuda sina barn ett gott och sött alternativ till vanligt tråkigt vatten är Aromhusets Toffee Kola i lite festligt bubbelvatten ett ypperligt val. Barnen älskar smaken av kola samt känslan av busiga bubblor på tungan.

De angivna doseringsmåtten är 2 ml essens per liter vatten, men vill man ha mer smak så går det fint att ha i så mycket man vill. Den rekommenderade doseringen ger vattnet en aning mer smak än det man finner i det färdigsmaksatta vattnet i butik. Man kan blanda Aromhusets essenser med varandra samt framställa nya, intressanta smaker, Toffee Kola är t ex jättegott ihop med Vanilj alternativt Banan!

Aromhuset har 16 olika smaker bland sina essenser och de är speciellt framtagna för smaksättning av kolsyrat vatten. Vi dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten men literpriset är väldigt högt. Därutöver är det synd att man ska behöva tillföra miljövådliga transporter samt släpa tunga flaskor fyllda med vatten med sig hem alltid man är och handlar när man har så rent och friskt vatten hemma i kranen. Vi gör det dock utan att gnälla, för vi vill ha våra lätt smaksatta bubblor.

Man kan dock investera i en egen kolsyremaskin, de är inte speciellt kostsamma idag. Aromhusets essenser fungerar lika fint i köpt kolsyrat vatten som i hemkolsyrat, men gör man allt hemma så sparar man både tid, energi samt pengar – för att inte tala om vilken insats man gör för miljön. Med Aromhusets essenser slipper man dessutom ängslas för onödigt socker och andra tveksamma tillsatser utan att behöva göra avkall på god smak.

Aromhusets Toffee Kola är inte endast härlig att ha i sitt sprakande bubbelvatten utan också en festlig tillsats i t ex grädde alternativt hemmagjord glass. När man bakar en tårta kan det vara gott att ha en aning smak av Dumle i vaniljkrämen alternativt varför inte i grädden som täcker själva tårtan? Man får testa sig fram lite vad gäller dosering, men en liten måttstock är ca en kapsyl per deciliter grädde. Då får man fyllig smak utan att den blir för dominant.