Snygg kolsyremaskin i köket – Wassermaxx Deluxe

Wassermaxx Deluxe är en riktigt förtjusande medlem i Wassermaxx familjen. Den är designad i rostfritt stål och har både mer klass samt tyngd än sina småsyskon. Prismässigt ligger Wassermaxx Deluxe på runt 1000-lappen, och då ingår en kolsyrepatron från Aga och två PET-flaskor.

Det enda man behöver göra sedan är att lämna in sin kolsyrepatron mot en fylld när den, efter ungefär 50 liter vatten, tar slut, samt hålla PET-flaskorna rena och fräscha. En ny gaspatron från Aga kostar ungefär 200 kronor medan ett inbyte går på under 100-lappen. PET-flaskorna ska inte diskas i maskin, men är lätta att rengöra för hand med hjälp av en aning diskmedel samt vatten.

Wassermaxx Deluxe skänker smakligt kolsyrat vatten eller smarrig läsk på endast några sekunder. Man fyller PET-flaskan med vatten, skruvar fast den i maskinen och trycker på knappen och tjoff, så är vattnet fullt med krispiga bubblor. Vill man sedan smaksätta vattnet med läskessenser alternativt bordsvattenaromer så droppar man bara i dessa efter tycke samt smak.

Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, framställer egna essenser, dels bordsvattenaromer med fruktiga smaker, utan sötningstillsatser samt socker, dels cider- och energidrycksessenser. De har inget stort sortiment, men det de erbjuder håller bra kvalitet. Det finns givetvis andra märken man kan testa när det handlar om smak. Sodastream har många smaker, de består av i regel både artificiella sötningsmedel och socker. Aromhuset har ett brett sortiment av bordsvattenaromer utan socker samt sötningsmedel, de är lätta att beställa från allt-fraktfritt.com. Andra företag som framställer olika essenser är Sonjo samt saftföretaget Bob.

kolsyrat vatten smakersodastreamsodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Vatten är nödvändigt för oss att inta, vi bör få i oss mellan 1-2 liter vatten om dagen och detta är för flera tufft. Har man en Wassermaxx Deluxe, eller en annan typ av kolsyremaskin blir vattendrickandet roligare. Man kan experimentera fram olika favoritsmaker samt variera smaklöst bubbelvatten med riktigt smakrika läskedrycker, allt efter individuell dagsform.

Att handla vatten på flaska är sanslöst kostsamt om man räknar på literpriset. Vårt kranvatten kostar ca 1000 gånger mindre än buteljerat vatten. Riktigt så kraftig skillnad är det inte ifall man räknar in kostnader för kolsyra och eventuell smaksättare, men oavsett så kommer man undan bra mycket billigare genom att göra sitt eget bordsvatten mot att köpa buteljerat mineralvatten.

Andra fördelar är att man får det exakt så som man vill ha det, flera gånger kan Ramlösa, Loka samt Vichy Nouveau upplevas som aningen blaskiga då smaksättningen är väldigt mild. Ifall man smaksätter själv så anpassar man mängd efter egen smak. Man slipper därutöver kånka tunga flaskor, burkar och backar fram och tillbaka till affären, med en sodastreamer har man allt man behöver hemma. Endast co2 cylindern behöver fyllas på någon gång då och då. Det innebär givetvis även att man gör en bra handling för miljön. Man slipper bidra till alla transporter av vatten och läsk som släpper ut orimliga mängder koldioxid i vår atmosfär.

Man kan hitta mängder av olika kolsyremaskiner i handeln, de största märken är Wassermaxx samt Sodastream. Wassermaxx Deluxe finns att köpa i välsorterade elektronikaffärer samt i större varuhus.