Vad är det som är så märkvärdigt med mineralvattnet Ramlösa?

Varför ska man betala för mineralvatten då man lika gärna kan införskaffa en kolsyremaskin och bubbla till kranvattnet? Detta är en undran som man kan ställa sig och visst är det så att det finns kolsyrat vatten som säljs på tok för dyrt då det blott rör sig om kranvatten med kolsyra. Men Ramlösa är faktiskt lite utstickande och det rör sig om en förfriskning som har anor som stäcker sig långt tillbaka i tiden.

sodavatten

Få hälsan och kraften åter med Ramlösa mineralvatten

Har du ont i magen, kolik, eller är du eventuellt aningen galen? En gång i tiden så skickade man folk med den här typen av åkommor till Ramlösa hälsobrunn. Under det Dansk-svenska kriget så tog sig sjuka soldater till källan i södra Helsingborg därför att bli av med åkommor såsom legionärssjuka. År 1707 på Karl den tolftes 25-års dag så öppnades källan för allmänheten.

Något som är mycket fängslande är att det är samma vatten som för 300 år sedan som tas från hälsokällan. Att vattnet blev så populärt var just för att man såg att det hade botande verkning. Folk vallfärdade till Ramlösa brunn för att råda bot på skilda åkommor.

Brunnsparken Ramlösa är även något som kan vara gott för hälsan för den är mycket fager. Om du har vägarna förbi Helsingborg så ska du ta chansen att vandra i denna park, och kanske tar du en liten paus där du naturligtvis dricker några klunkar av drycken som kommer från samma plats!

Det är klart att det är bra att dricka vatten!

När man talar om det där med hälsoeffekter av att intaga kolsyrat vatten från en källa såsom Ramlösa brunn så måste man minnas att vatten är hejdlöst bra för oss människor. Detta speciellt ifall man ersätter läsk och saft med vattnet, som ju är sockerfritt och kalorifritt.

När man köper mineralvatten alternativt gör det själv hemma så kan det medföra att man dricker mer än vad man annars hade gjort och då kan resultatet bli att man rentav mår bättre. Det behöver alltså inte vara så att det är själva Ramlösan som har magiska egenskaper utan helt enkelt så att man behöver intaga mer för att må bra.

Ska man köpa färdigt mineralvatten alternativt göra sitt eget?

Nu kan det självklart bli rätt dyrt att intaga Ramlösa dygnet runt och vill man ha kolsyrat vatten tillgängligt så kan det vara förståndigt att satsa ekonomiskt i en kolsyramaskin. Bra info finns här. Detta är ett lätt sätt att få godare bordsvatten på och likaså något som kan få barn att bli mer intresserade av att dricka nyttigt vatten.

Men det ena behöver ju icke exkludera det andra. Man kan ju ha en sodastreamer hemma och även inhandla Ramlösan sporadiskt. När flaskorna med butiksvattnet tar slut så är det inga besvär för då gör man eget i ett nafs.

Eget bubbelvatten kan man, precis som Ramlösa gör, likaså krydda med Aromhuset smakessenser (kallas bordsvattenarom i handel på Tradera, allt-fraktfritt.se mfl.) och det är riktigt roligt.