LCHF vs kalorirestriktion

Kraftig övervikt är ett lika delar fysiskt som psykologiskt bekymmer

Kraftig övervikt är ett växande problem, i båda andemeningarna. Allt fler barn och vuxna kämpar mot välfärdsproblemet fetma. Vi som lever i västvärlden har i stort sett evig åtkomst till mat samt utbudet av mat, godis, god och sockerhaltiga drycker är oändligt. Halvfabrikaten säljer som aldrig för och det pumpas in socker i nästan allt, för att smaken ska förhöjas och människorna få sockersug efter mer. Så vi äter samt äter och äter.

Mat används oxå ofta som hugsvalelse, förströelse samt terapi. Är man ledsen, blaserad eller stressad så funkar aptitlig mat som ens bästa vän, helst skall den vara söt, salt eller fet för att verka tillfredsställande. Resultatet är att vi blir fetare och fetare och fetare, vilket inte alls går han i hand med de ideal som råder och ännu mindre med vad som är hälsosamt. Kraftig övervikt leder till sjukdomar, oförmåga att leva aktivt samt trötthet. Dessutom är dålig självkänsla antagligen den allra jobbigaste biten med övervikt, att aldrig få känna sig komfortabel.

Fast i jojobantningens grepp

Många överviktiga har en djupt begär om att gå ner i vikt samt man testar annorlunda dieter. Alltemellanåt förmå man, men långt ifrån alltid. Det kräver beslutsamhet, konsekvent handlande och järnvilja, och ehuru man pressar sig riktigt hårt är det ändå lätt att dala till föga för suget då och då.

Kalorireducerade dieter är de svåraste att vara lojal, har det visat sig. Man kontrollerar endast energiintaget vid en sådan diet och fäster inte så stor observans på vad det är man stoppar i sig. Äter man då mat av sådan art som inte mättar så går man konstant hungrig vilket leder till hetsätning samt i ett vidare led nedstämdhet samt kanske ännu mer hetsätning. En elak cirkel alltså som gör att många hamnar på en högre kroppsmassa i slutänden, än startvikten. Så då bestämmer man sig än en gång samt sätter upp ett ännu striktare program som man inte klarar av att hålla samt så vidare…

Det kallas jojobantning och förstör i längden både metabolism och självtillit. Grunden är att kalorimetoden inte fungerar för det är svält. Det går inte att banta så.

Hur man viktminskar har varit känt i hundratals år, William banting gav ut sin “A letter Of Corpulence” för mycket, mycket länge sedan. Dr Atkins gjorde vetenskapliga studier, Idag är det LCHF. Livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin, vårdindustrin och deras betalda proffessorer uttalar sig hela tiden för kalorimetoden och mot kolhydratmetoderna. Gång på gång blir dom överbevisade trots sina enorma resurser.

LCHF är bra, lätt samt effektivt – utan att man behöver gå hungrig!

De senaste åren har vi fått höra mer samt mer om LCHF, en diet som går ut på att avvika ner intaget av kolhydrater drastiskt och istället äta mer fett, vilket för många erfarna bantare låter helt knäppt. Realitet är att man med denna metod ökar fettförbränningen samt därjämte får tillstånd att äta sig mätt på äggviteämne samt fet mat tre gånger per dag. Efter en vecka alternativt ett par minskar suget efter sött samt snart är begäret försvunnet totalt. Man blir harmonisk i humör samt energinivå och äter bra precis hela tiden. Kött, fisk, smör och olja är ens basvaror som man sedan kan piffa till med lite ovanjord-grönsaker, kryddor, nötter, fröer samt lite bär. God, sockerfri yoghurt är en ypperlig morgonmål och smaksätter man den med något, t ex Aromhusets vispgräddaromer eller någon droppe Sucralose sötningsmedel så blir den himmelskt god!

Man skall hålla sig undan läskedryck, saft och andra söta drycker, även juice. Men att dricka kolsyrat mineralvatten kryddad med någon kolhydratsfri arom, t ex Aromhusets smaker för kolsyrat bordsvatten, så får man god samt uppfriskande dryck utan att kompromissa med dietens regler. Aromhusets produkter går att köpa på www.allt-fraktfritt.com.