Är det möjligt att bruka mossa GTI samt tak GTI likadant?

Nuförtiden så är det flertal som har lite koll på järnvitriol alternativt järnsulfat som man likaså kan säga. Detta är ett medel som tar död på mossan och som kan användas på husets träpartier såväl som på gräsmattan. Men kan man tillämpa mossa GTI och tak GTI på samma sätt? Svaret på frågan är både ja samt nej, det hela beror lite på vilken sort av järnsulfatprodukt som man väljer.

järnsulfatspridare

Järnvitriol till trä och mossa GTI till gräsmattan

Till att börja med så kan det vara bra att vara medveten om att produkter som är till för att behandla trä vanligtvis kallas för järnvitriol och stundtals med ytterligare en beteckning. Detta är medel som kan göra mer än att få bukt med mossväxt då de också kan ge träpartiet en finare färg. Med mossa GTI samt tak GTI så är huvudsyftet att få bort mossa.

De här produkterna används icke på samma sätt vilket I själva verket är rätt så logiskt. Man kan ju inte ta sig fram över ett tak såsom man gör på gräsmattan och därjämte så krävs det lite andra egenskaper då man även behöver överlägga gräsets hälsa.

Se till att du handlar korrekt produkt

Även ifall det rent praktiskt kan vara så att man använder sig av järnsulfat samt vatten och ingenting mer både för tak och gräs så finns det annat som kan påverka användarvänligheten. Betänk att en järnvitriol som är särskilt till för gräset kan komma i en smart dunk som ger automatisk blandning.

Ska man vattna gräsmattan med järnsulfat så kan det skapa kraftig skillnad att använda sig av en produkt som är framtagen för det här. Att det därefter är så att man möjligtvis sparar pengar på att själv mixa i en vattenkanna (100-200 gram järnsulfat till 10 L vatten) samt vattna ut med spridarbom är en annan sak. För den som inte har något emot att lägga extra tid på det här så kanske det går lika bra att mixa med ett preparat som är till för taket.

Det finns järnvitriolprodukter som har tillsatser som är särskilt bra då man ska vårda en veranda, träfasad eller trävägg. Dessa ska man välja då det där med estetik är betydelsefullt. Mer info: På den här sajten järnvitriol köpa.

God planering är mycket relevant för en förtjusande gräsmatta och ett fint tak

Före du plockar fram den järnvitriol du har och börjar blanda med vatten för att tillföra järnsulfat till gräsmattan eller för att behandla taket mot mossa så ska du överlägga hur du ska jobba samt när. Det finns årstider som är särskilt lämpade för att attackera mossan och dessutom så kan det vara bra att repetera proceduren mer än en gång per år.

Starta med att lära dig mer om din gräsmatta och ditt tak därför att komma fram till när och hur du bör behandla. Först efter detta så kan du se dig om efter rätt mossa GTI alternativt tak GTI och köpa denna online eller i en normal butik. Med en god plan så bör arbetet flyta på lätt och bra och du kan därpå se fram emot goda resultat och en hemmiljö som är både nyttig och vacker.

Färdiga produkter är kolossalt dyra. Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter, i en klyftig ejektordunk man kopplar på vattenslangen. För närapå samma pris handlar man en större ejektordunk och 25 kg järnsulfat på allt-fraktfritt.se.

Samma ejektordunk funkar till Bensaltensid och Fulstopp för tak och gångar. Bensaltensid är den aktiva ingrediensen i Tak GTI samt Grönfri – men till en bråkdel av priset.