Få vacker gräsmatta utan mossa

Kan man få en gräsmatta som påminner om greenen på golfbanan? För många så är ju golfbanans fina yta synonymt med det perfekta gräset, men det kan verka vara en avancerad uppgift att få den mossbeklädda tomten att ändra skepnad då man inte kan så mycket om trädgårdsskötsel.

järnsulfatspridare

Med järnsulfat mossa inte står ut med så kan man rätt så fort komma till bukt med mossproblemet, men det gäller att tillämpa på korrekt sätt och att företa en del andra saker som kommer att gynna gräsmattans fortsatta framåtskridande.

Ta bort mossa med järnsulfat mossa inte står ut med

Före du börjar förbereda för att få dän mossan med järnvitriol så ska du tänka på att en vanlig villagräsmatta innehåller olika grässorter. Detta gör att man inte kan räkna med att få samma vackra gröna nyans som på golfbanan.

Men du kan förvänta att få dän mossa ifall du använder dig av järnsulfat mossa inte gillar. Det här ämnet gillas heller inte av sniglar och det är ju en bonus för den som inte vill få hungriga mördarsniglar i trädgården.

Med järnsulfat på gräsmattan före gödsling så kan du få undan mossan och du kan se fram emot en järnvitriol effekt som även ger ett grönare gräs. Det här skulle ju kunna skänka ett resultat som påminner mer om greenen vilket inte är så befängt.

Viktiga saker att fundera på vad gäller gräs på tomten

Det finns mer än mossa att tänka på då man vill få en förnäm gräsmatta. Visst är det bra att köpa en järnsulfat påse eller en behändigare dunk (allt sånt finns på allt-fraktfritt.se) som man kan koppla till vattenslangen och duscha gräset med, men du skall även se till att vårda gräsmattan på korrekt sätt.

Klipp inte gräset för kort. Tänk på att ge åtminstone 4 centimeter så att rotsystemet som finns under förblir starkt. Det är likaså gott att använda ett naturligt gödselmedel efter behandlingen med järnvitriol. Man kan gödsla under våren samt sommaren, men när hösten kommer så ska järnsulfatbehandlingen ej följas av gödsling.

Vägen till den perfekta gräsmattan är inspirerande

Något som kan vara bra att känna till är att man relativt fort kan komma in i korrekt tänk vad gäller gräsmattan. Då du börjar avlägsna mossa med järnsulfat så kommer du på ett naturligt sätt också vidtaga andra bitar som gödsling och troligen också mossa på stenplattor. Få reda på mer här mossa gti.

Detta är något som skänker enorm glädje och dessutom inspiration. Du behöver icke lära dig allting på en dag, med tiden så förstår du mer om vad som krävs för att hålla gräset snyggt. Starta sammansätta järnsulfat och vatten idag och lär dig mer om hur du kan hålla gräset rent med sand imorgon.

Det kan även vara klokt att avskilja uppgiften med andra i hushållet. Om du tar vårens behandling mot mossa så kan någon annan sköta sommarens uppgifter. Ju fler vi är tillsammans ju gladare vi blir stämmer mycket bra även på gräsmattan så engagera hela familjen i kampen mot mossan!