Hur kan man ta bort mossa på stenplattor fort och effektivt?

Stenplattor som har täckts av mossa ser ej jämt så fina ut. Det är ju inte nödvändigtvis så att allihopa tycker att det ser romantiskt och inbjudande ut med ett grönt mosstäcke. Det finns bra anledning till att avlägsna mossa på stenplattor ifall man vill ha en förtjusande och mysig trädgård. Med bra mossbekämpning så får man fina plattor igen.

Innan du ser på järnsulfat till gräsmattan så är det betydelsefullt att du betänker din arbetsmetod. Det är sällan intelligent att spraya på med järnsulfat samt vatten för att därefter tänka sig att mossan då den har dött kommer att regna bort. Därtill kan det påverka plattorna.

Börja med att förbereda hur du ska tillintetgöra mossan och därefter få dän den, och arbeta därefter steg för steg för effektiv borttagning av mossa från stenplattor.

Ta bort mossa på stenplattor med bra mossbekämpning samt korrekt förhållningssätt

Bra mossbekämpning innebär att man dödar mossan som finns på plats samt skapar en omgivning där den inte längre trivs lika bra. Det är mestadels så att man ser mossa där det är ont om näring och det är för den skull som man kan hjälpa gräset genom att gödsla ordentligt under vår och sommar.

Men stenplattorna kan man ju inte gödsla och här handlar det mer om att hålla fräscht och göra det besvärligt för mossan att komma tillbaka. Bra mossbekämpning börjar redan då du väljer stenplattorna som du ska placera i trädgården. En ren samt slät yta är inte lika lockande som ett poröst material med många ihåligheter.

dunk turbospridare

Tänk rätt från begynnelse men förtvivla inte ifall du nu måste eliminera mossa på stenplattor som har gott om ihåligheter samt ojämnheter. Det går att få dän mossväxten med järnsulfat och vatten eller Bensaltensid eller Fulstopp. Anta att du kan vinna över mossan och du kommer att segra!

Viktigt att tänka på om du ska jobba med högtryckstvätten

När mossväxten på stenplattorna är ickelevande så vill man förstås skölja bort den och det kan man enkelt uträtta med en högtryckstvätt. Men man ska vara eftertänksam då man väl börjar spruta på stenplattorna. Mossbekämpning av det här slaget kan medföra att mossan sprutar åt alla håll så skydda ögon med ett bra ögonskydd då du jobbar.

Högtryckstvätten kan även fördärva stenar av poröst material. Ifall du skapar ojämnheter så skänker du ju bättre grogrund för annalkande mossa så jobba hellre maklig och låt järnsulfat plattor kan behandlas med göra större delen av arbetet.

Ofta är det en god ide att köpa en platt-tvättare som finns som komplement till högtryckstvätten.

När kommer mossan att vara borta för alltid?

Med en järnvitriol blandning så kan man komma långt men det är inte säkert att man kan röja mossa på stenplattor med en enda behandling. Järnsulfat, alternativt järnvitriol, för plattor ger goda resultat, men avhängig på hur mycket mossa man har att göra med så kan man behöva repetera behandlingen några gånger. Klicka här för mer information köpa järnsulfat.

Samma sak ifall det är ljusa plattor och man inte kan använda järnsulfat för det färgar, utan använder Bensaltensid alternativt Fulstopp. Alla preparat och järnsulfat finns billigt på allt-fraktfritt.se

Det är viktigt att genomföra regelbundna behandlingar med mossmedel.