Järnsulfat är effektivt mot mossa.

Har mossan tagit kontrollen över din gräsmatta eller håller du den grönbruna växten i schack? Om det är så att du år efter år suckar över att det växer så avsevärt mossa i din trädgård så ska du vara medveten om att du definitivt kan göra något åt det här. Du behöver inte betala dyra pengar till en trädgårdsmästare för man kan klara av mossbekämpning på egen hand med god utrustning och rätt produkter.

köpa järnsulfatspridare för vattenkanna

Med järnsulfat mot mossa gräsmatta så kan du till sist vinna kampen och få det där gröna gräset som du alltid har drömt om.

Måste det vara så komplicerat med verkningsfull mossbekämpning?

När man ser på instruktionsfilmer för hur man ska bekämpa mossan med ett mossmedel som kommer i pulverform så ser det hela så enkelt ut tills man inser att detta kräver att man har mätt upp gräsmattan med pinne och snöre, att man har rätt vattenkanna, gärna spridarramp, och att man ser exakt hur många liter vatten man får i kannan.

Måste det vara så invecklat att använda järnsulfat på gräsmattan? Nej det måste det sannerligen inte! Idag så finns det enormt smarta produkter som gör att du slipper hålla på och mixa järnsulfat och vatten på komplicerade vis.

Med mossa gti så är det ju blott att koppla till trädgårdsslangen och därefter spraya gräset med dunken som blandar vatten samt medel automatiskt. Järnsulfatet är verkligen ett smart ämne som man drar stor användning av och det är relevant att man finner en enkelt metod för applicering så att man icke låter bli av ren lathet.

Nu är mossa GTI samt alla andra fabrikat “GTI” dyrt. En ejektorflaska på 1 liter består av 288 gram järnsulfat och resten vatten. På allt-fraktfritt.se får du en hel påse på 25 kg ren järnsulfat till samma pris…

I allt-fraktfritt butiken finns likaså en 2 1/2 liters tom ejektorflaska där du kan fylla din egen järnsulfatblandning (200-250 g järnsulfat per liter blandning). När du sprutar gräset späds blandningen ut 20 ggr. Funkar till tak även med Bensaltensid (operativ substans i Tak GTI) eller fulstopp (järnsulfat färgar tak och tar ej all påväxt). Klicka här för ytterligare detaljer spridarramp.

Vilket järnsulfat är bäst för behandling av mossa?

Järnsulfat och järnvitriol är samma sak men man kan hitta produkter som använder de olika namnen och som inkluderar mer än järnsulfatet. Ifall man vill få fatt i det ultimata mossbekämpningsmedlet mot mossa i gräsmatta så kan det vara förståndigt att investera på en fläckfri produkt alternativt köp järnsulfat och blanda detta järnsulfat med vatten.

Att själv handla järnsulfat (ifall du undrar var man handlar järnsulfat så är allt-fraktfritt.se ett enastående tips) kostar därutöver en bråkdel av mossmedel. Weibulls Stoppar Mossa är rent järnsulfat, kostar runt 150 kr för 900 gram. 3 paket kostar mer än 25 kg järnsulfat kostar på allt-fraktfritt.se.

Det är sällan så intelligent att lägga dyra pengar på en produkt som lovar guld samt gröna gräsmattor. Det krävs nämligen mer än mossbekämpning för att få en riktigt grann gräsmatta och om du bara sprayar med mossbekämpningsmedlet så kommer det inte att ge mattan som du drömmer om.

Med järnsulfat sniglar får mardrömmar av så blir du självklart av med sniglarna och dessutom så kan gräset bli grönare, men du tvingas även gödsla och utföra annat därför att gräsmattan ska bli så förtjusande som den kan bli.

Behandla gräset på korrekt sätt och med jämna mellanrum

Den enklaste behandlingen är att blanda järnsulfat med vatten och vattna ut järnsulfatet med spridarramp eller spruta ut med ejektorflaska. Sedan låta mossan ligga kvar. Redan detta skänker en enorm förbättring för järnsulfat är ett näringsämne som ger grönare gräs och den döda mossan förvandlas också till gräsnäring.

För att få ett riktigt vackert gräs på tomten så gäller det således att granska vad man kan uträtta för att ge det gott om näring och även hålla undan ogräs samt sniglar. Med bra näring så har man en bättre chans mot mossan och då kommer mossbekämpning med järnsulfat att funka bättre.

Gräset behöver också gödslas var år samt kalkas med 2-3 års mellanrum. Naturligtvis växer det lite snabbare då, blir gräsklippningen för svår så är en robotgräsklippare en enastående lösning för en jättesnygg, välklippt gräsmatta.

Välj järnsulfat mot mossa och se till att gräset får en dos under våren och därefter återigen under hösten eller så raskt ny mossa visar sig. Det är betydelsefullt att hantera pulvret på korrekt sätt när man blandar.