Så blir du av med sniglar samt mossa I trädgården på ett effektivt sätt

Även ifall du är en skogsmulle i själen så kan du tycka att mossa samt sniglar ej är så trevliga inslag i trädgården. Ifall du hade kunnat konversera snigelspråket så hade du bett de små liven om att snigla sig bort till skogen och ta mossan med sig. Men nu får du nöja dig med en ejektorflaska och mossa gti eller Järnsulfat Turbo för att skrämma iväg både sniglarna samt mossan.

Järnsulfat ogillas av mossa såväl som av sniglar

Ifall du har insett att din trädgård håller på att förvandlas till ett parti obygd där mossan har tagit över och sniglarna äter upp det lilla som finns i ditt trädgårdsland så ska du icke förtvivla. Införskaffa en ejektorflaska och mossa gti (alternativt blanda 200-250 g järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter) och börja spraya loss.

köpa

När man sprayar en blandning av järnsulfat samt vatten ovanför mossan så kommer den att mörkna och dö. Samtidigt så får man sniglar att lämna området för en trevligare plats.

Det finns dessutom de som hävdar att gräset blir grönare av svavel- och järnnäringen i den här behandlingen vilket kan bero på att det kan växa sig starkare då man ändrar marken som det växer i.

Det blir underhållande att avverka mossa med en behändig spridningsdunk

Det blir minsann skojigt att röja mossa då man kan stega runt med en dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till. Man behöver inte själv blanda vatten och medel i en kanna och man kan bli klar med effektiv mossbekämpning på mycket kort tid.

OBS: järnsulfat löser sig ej i vatten (som säljarna vanligtvis påstår), det slammas i vatten. För den skull skakar man ejektordunken före användning och alltemellanåt under användningen. Dessutom med färdigköpta produkter såsom Mossa GTI och Järnsulfat Turbo.

Rent praktiskt så behöver man ju bara hälla på det medel som man vill nyttja i ejektorflaskan och därpå spruta på. Blandningen av vatten och det koncentrat som man har i ejektordunken sker helt automatiskt.

Ska man hantera ett stort område så är det sannerligen att förorda att man gör det här med en smart dunk.

Taket har fått en ny kulör då mossan breder ut sig som ett täcke på det

Det är klart att du måste eliminera mossan på taket! Det finns dessutom tak gti, Fulstopp Turbo och Takrent Turbo, som har samma fina effekt (utan att färga taket som järnsulfat gör) som den gti man kan tillämpa på gräset. Ifall man låter mossan bli kvar på taket så finns det risk för sprickskador som kan medföra fara för de som rör sig under taket såväl som skador på innertaket.

Med en god ejektorflaska så blir jobbet så mycket enklare. Detta är likaså ekonomiskt då du slipper investera i dyra produkter eller betala ett proffs för att komma och utföra mossbekämpningen. Man kan inhandla en tom ejektorflaska billigt på allt-fraktfritt.se och sedan ejakulera vilket medel man vill. Bensaltensid tex. rengör taket och dödar all påväxt, dessutom osynliga, djupt rotade lavar samt claudiosporum.

Det kan ta några timmar att behandla ett tak så det är inte ständigt att förespråka att ta mossbehandlingen på gräset samma dag som då man tar bort mossan på taket. Om man jobbar ihop med någon annan så kan det måhända fungera men själv blir det väl mycket göromål på en dag. spridarramp.

Tänk på att utföra mossbekämpningen i din trädgård och på ditt tak en dag då det inte för mycket och det är tillfredsställande att vistas utomhus. Det kan vara lämpligt att vidta behandlingen när ej vindarna blåser för hårt.