Ska man satsa på en dunk gti alternativt blanda själv samt köra med spridarbom?

När våren intågar så kan det vara läge att ta itu med mossan som invarderar gräsmattan. Innan man drar igång med gödsling och sprider nya frön så kan det vara klokt att behandla gräset mot mossa. Med dunk gti så är detta lätt gjort, men en del väljer att mixa järnsulfat och vatten för att utbreda med spridarbom på vattenkanna. Vad är bäst?

järnsulfat

Med en kraftig gräsmatta så är dunk gti ett riktigt bra val

Om det är så att man har en väldigt enorm tomt så kan mossbekämpning gräsmatta mår bra av bli ett rätt så ansträngande uppdrag. Men nu behöver man inte ge sig ut och kämpa med mossrivare då det finns så smarta saker som dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till.

Blandningen sker automatiskt då man vrider på den tryckspruta inställning som finns på dunken så man behöver ej tänka på hur mycket vatten man ska ha till var skopa järnsulfat och det är ju onekligen mycket praktiskt.

Nu får man självklart hålla i dunken då den icke funkar som en ryggspruta med dunk som man hänger på ryggen, men för de flesta så blir detta ändå enklare än att blanda personligen och köra med spridarbom på vattenkannan.

För mindre trädgårdar så kan en normal vattenkanna vara allting som man behöver

Då du har en avsevärt liten tomt så är det inte säkert att en praktisk dunk gti blir den bästa lösningen. Med en spridarramp på vattenkannan så kan du fort samt effektivt bli klar med mossbekämpningen. Det tar ej lång tid att stega runt då du blott behöver en full vattenkanna med järnsulfat samt vatten för att få det hela gjort.

allt-fraktfritt.se finns en video med spridarbommen och ett foto på Dunk GTI (ejektordunk). Ta en titt, man ser skillnaden på spridardunken och spridarrampen för vattenkanna omedelbart.

Det är inte svårt att mixa järnsulfat själv. Följ bara instruktionerna för hur mycket pulver (100-200 g till 10 liter vatten) du ska ha till det antal liter vatten som får plats i din vattenkanna, fäst spridarbommen och börja vattna gräset!

Då du behöver få dän mossan på taket

Ifall det är så att du även har mossa på taket så är det bäst att nyttja en ejektordunk. Med tak gti, Fulstopp Turbo eller Takrent Turbo eller Bensaltensid i egen ejektordunk så kommer man åt på ett bättre sätt än om man försöker sig på en hemgjord version med vattenkanna.

Det bästa är ju om du slipper klättra överallt på taket för att komma åt och då tvingas du ha bättre tryck än vad man får med vattenkannan.

Här är det likaså bra att kunna arbeta med trädgårdsslangen så att man kan röra sig fram och tillbaka längs taket därför att spruta uppåt med vatten och med järnsulfatfri lösning (järnsulfat färgar taket så medlen har benskalkonklorid som aktiv ingrediens). vitriol färg.

Bra instrument är betydelsefullt då du vill förvalta hus och trädgård

Oavsett ifall du vill stega omkring med vattenkannan alternativt handla dunk gti (ejektordunk, spridardunk) så är det relevant att du väljer produkter med hög kvalitet. Det är icke skojigt att fastna mitt i arbetsprocessen därför att verktygen icke fungerar som de ska. Det här slipper du ifall du satsar på kvalitet från start. En bra spridarbom kan minsann användas I flera år.