Vilket mossmedel bör man använda?

Det finns många olika typer av medel som man kan använda för att processa en gräsmatta som angrips av mossa, ogräs och sniglar. Ett mossmedel som är mycket populärt är järnvitriol som är till för gräsmattan. Har man problem med mossa i gräsmattan så kan det vara förståndigt att prova med järnsulfat och vatten innan man ger sig på andra metoder.

mossbekämpning

Så använder man järnsulfat mot mossa i gräsmattan

Det är inte besvärligt att använda järnsulfat mot mossa i gräsmattan. Alltsammans man behöver är en burk eller dunk med järnvitriol som är till för det här samt vatten. Moderna produkter som mossa gti gör det möjligt att foga en vanlig trädgårdsslang till dunken för att därefter sprida medlet över gräset.

En dylik ejektordunk kan man själv köpa på allt-fraktfritt.se och mixa eget koncentrat med 200-250 g järnsulfat per liter blandning. Så köper man en hel påse järnsulfat på allt-fraktfritt.se till samma pris som 1 liter Mossa GTI kostar.

Man behandlar med järnsulfatet innan det blir dags att gödsla gräset på våren och sedan så kan man köra ytterligare en omgång till hösten. Precis när man ska processa beror lite på den sort av gräsmatta som man har. Här kan det vara fint att konsultera med ett trädgårdsproffs så att man får ut mesta möjliga av behandlingen.

Finns det faror med att vårda med järnsulfat i trädgård och inomhus?

Man ska alltid överväga hur kemiska behandlingar kommer att influera den egna hälsan och miljön, och det är viktigt att man tar reda på hur man ska använda sig av järnsulfat mot mossa i gräsmattan på ett säkert sätt.

För det första så är det viktigt att vara medveten om att järnvitriolen inte är ett giftigt ämne utan ett salt och näring för gräset. Får man för mycket i sig så kan det självklart bli farligt men vid normal användning där man blandar pulver med vatten så är det inte farligt.

Det är extra bra att tillämpa sig av ett flytande preparat så att man slipper utsättas för pulver som flyger runt. Inne så ska man vara lite extra diskret och se till att ventilera då man behandlar trä och möbler med järnsulfat.

Vi vill alla se snabba resultat samt ett vackert gräs

Anledningen till att så många hyllar järnsulfat till gräsmattan därför att bli av med mossa är att man ser så fina effekter av detta. Ifall man kombinerar järnsulfatbehandlingen med andra viktiga bitar som gödning och rengöring så kan man undgå stå med mossriven. Detta är angeläget. Länk till ytterligare tips

Ifall det är relevant med snabba resultat så borde man kora en produkt som består av järnsulfatet. Detta är ett av de effektivaste medel som finns på marknaden och är även ett näringsämne för gräs, och både proffs och lekmän använder sig av det.

Det är heller inte så dumt att gräset mår fint och blir grönare av att få en dos järnsulfat samt att mördarsniglar inte gillar detta medlet. På så vis så får man ett vackrare gräs som är snigelfritt och det är något som många uppskattar.

Om du vill bli av med mossväxten så borde du alltså välja järnvitriol (järnsulfat) mot mossa i gräsmattan och därefter se till att du applicerar på korrekt sätt och vid korrekt tillfälle för en välmående samt vacker tomt.