Weibulls vård för mossa eller järnsulfat?

När man väl inser hur man kan tillämpa sig av järnsulfat för att bli av med mossa i gräsmattan så kan fantasin komma igång. Måhända kunde man anknyta Weibulls-blandningen till sprinklersystemet och köra detta på vårkanten…

Weibulls

Att man behöver göra något åt den där mossan som aldrig tycks kapitulera är uppenbart, men ska man satsa på Weibulls mosspreparat alternativt kan det funka lika förträffligt med järnsulfatpulver som man själv blandar med vatten?

Ultimata effekten med ultimata mosspreparatet

Den ultimata effekten får man förstås med det preparat som faktiskt tar död på mossan och som samtidigt är bra för gräset. Att Weibulls produkter är populära råder det inga tvivel om, men ifall man ser på priser för färdigblandade antimossmedel så kan man ju börja tänka på om det inte är klokare att personligen mixa alternativt att inbringa en ren järnsulfatprodukt.

järnsulfat

Faktum är att det är avsevärt billigare att inhandla medlet på allt-fraktfritt.se än att inbringa en märkesprodukt. Man får en 25 kg säck för samma pris som 3 förpackningar a 900 gram märkesprodukt med järnsulfat därinnanför. Men det är förstås viktigt att du är medveten om hur du ska utbreda järnsulfat och vatten på korrekt sätt över gräsmattan så att du får ultimata möjliga resultat.

Samtliga snigelmedel baseras på järnsulfat

Något som kan vara intressant att observera är att en del snigelmedel har en grund som består av järnsulfat, alternativt järnvitriol som det även kallas för. Övriga är baserade på järnfosfat. När du väljer att införskaffa en dunk med järnsulfatet i pulverform som du därefter blandar med vanligt vatten så får du nämligen samtidigt ett effektivt snigelmedel.

Du behöver inte handla antisnigelmedlet var för sig då du använder sig av järnvitriolen och det är smidigt och bra att känna till.

Det är betydelsefullt att använda ett säkert bekämpningsmedel

En sak som man även tvingas tänka på är hur samtliga preparat som man behandlar gräsmattan med påverkar miljön och den egna hälsan. Om man handlar en blandning som ska döda mossa och samtidigt göda gräset så kan det ju låta bra men ej om det här preparatet är giftigt.

En stor fördel med att nyttja järnsulfat mot mossa i gräsmattan är att det här inte är giftigt eller farligt för miljön. Sniglarna flyr det är sant men man kan till exempel icke tillintetgöra ogräs med järnvitriol. Det är blott mossan samt mördarsniglarna som ryker och för flera så är det mer än nog.

Betala rätt kostnad för hanteringen av din gräsmatta

En del skrattar gott åt den märkeshysteri som tycks gälla även bland de som pysslar i trädgården. När man kan inhandla en påse med järnsulfat till en bråkdel av det pris som gäller för en mindre behållare från Weibulls så kan man ju fundera varför folk inte gör det här i större utbredning.

Problemet för somliga är det där med dosering och att man ej har korrekt redskap för att blanda järnsulfatet med vatten. Men i detta fallet så kan man lika gärna satsa på en mossa gti (eller inhandla en ejektordunk och mixa eget koncentrat för kaffepengar) som ger flexibel blandning och därefter okomplicerad behandling av gräsmattan.

Det viktigaste är att behålla ett öppet sinne och betänka en aning på hur man på bästa vis kan ta hand om gräsmattan och bli av med mossan. De flesta kommer fram till att det minsann inte är så besvärligt att beställa en billigare produkt online (inspektera järnsulfat samt alla smarta järnsulfatprylar på allt-fraktfritt.se) som dessutom är bra för miljön och riktigt enkel att använda sig av.