Bli av med kilon med Saigonkanel

Saigonkanel – den exklusiva kanelen

Saigonkanel är en typ av kanel som har samma egenskaper som den kanel vi i dagligt tal kallar just kanel, dvs Kassiakanel. Skillnaden mellan Saigonkanel och Kassiakanel är främst att Saigonkanel har betydligt mer kanelaldehyd i sig än vanlig Kassiakanel har, därmed har den även starkare smak, doft och större påverkan på kroppens funktioner. Om man kryddar morgonfilen med Saigonkanel behöver man mindre dos än man vanligtvis använder av vanlig Kassiakanel.

Ytterligare en kanelsort, som inte får missas är Ceylonkanel – den äkta kanelen. Visserligen är detta den äkta kanelsorten, men vad innefattar dess egenskaper är det inte alls lika slående som Kassiakanel, eller ännu mer, Saigonkanel.

Kassiakanel och Saigonkanel är tätt släkt med varandra, men där Kassiakanel ofta är billig och enkel att få tag på så är Saigonkanel dyrare och inte alls lika frekvent förekommande inom handeln.

Saigonkanel för blodsockerbalans

En övervägande andel undersökningar visar att det verksamma ämnet i kanel – kanelaldehyd – har blodsockersänkande egenskaper. Flera som drabbats av så kallad «sockersjuka» rekommenderas att äta kanel dagligen, i synnerhet personer som ännu inte har diagnosen diabetes, men som ligger inom farozonen, har massor att vinna av att låta kanel vara ett stående inslag i kosten.

Att sänka blodsockret är främjande för samtliga, de värsta blodsockertopparna och -dalarna är påfrestande för systemet och kanelen tar udden av just dessa.

Saigonkanel och fettförbränning

Saigonkanel främjar insulinkänsligheten vilket gör att receptorerna i cellerna fortare suger åt sig näring. Mindre insulin produceras och eftersom att insulin är ett anabolt hormon som medför tillväxt när det uppstår ett överflöd, så minskar alltså inlagringen av energi i fettvävnaden ifall man intar kanel.

Man erhåller dessa effekter av all kanel, men i överlägset störst omfattning av Saigonkanel eftersom att den är så förmögen på kanelaldehyd.

Hur stora mängder Saigonkanel behövs för att få effekt?

Det är en undran som kräver ett flexibelt besvarande. Alla är vi olika, olika byggda, olika stora samt olika känsliga. För Ceylonkanel brukar man råda ett intag av minde än sex gram per dag, men när det handlar om Kassiakanel samt Saigonkanel, som är starkare sorter, så ligger denna gräns på fyra gram per dag.

För att «få effekt», dvs. erhålla utökad insulinkänslighet och därmed effektiviserad fettförbränning så krävs inte mycket, men en regelbunden dos på ett par gram kanel till frukost varje morgon är väldigt hälsofrämjande – och smakligt!

Det är någonting man inte får glömma bort i jakten på hälsan – att njutningen är en mycket viktig faktor i sig och när man kommer över en så fantastisk, naturligt mirakulös krydda som kanel, som är så sagolikt härlig, så får man helt enkelt inte låta bli att utnyttja den.

Den som går på lågkolhydratsdieter som Atkins och LCHF har likaså något att vinna vid ett regelbundet intag av Saigonkanel eftersom denna mustiga krydda har visat sig främja kroppen att gå in i ketos.

Handla högkvalitativ Saigonkanel från Gert Strand AB

Saigonkanel är fortfarande inte en etablerad kanel i dagligvaruhandeln, men online är den relativt enkel att finna. Köp din Saigonkanel hos Gert Strand AB för att vara säker på att den kanel du köper håller hög kvalitet.
Saigonkanel hjälper dig att gå ner i vikt