Blodsockerbalans med hjälp av vietnamesisk kanel

Kassiakanel har länge varit i ropet för sina blodsockersänkande egenskaper, men nu visar sig vietnamesisk kanel ge ännu bättre effekt. Gert Strand AB lanserar kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla gynnas av sänkt blodsocker så testa själv och se effekterna!

Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är detsamma – kärt barn har många namn. Denna kanel har sitt ursprung, inte helt otippat, från Vietnam – dock ej från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är nära relaterad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel kan hitta ute i handeln, men dess egenskaper är starkare på alla sätt.

Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en tillräcklig dos verkar ligga på 2-4 gram per dag – så reduceras insulinutsöndringen. Det skänker en rad olika goda effekter gällande hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker jobbiga blodsockertoppar och -dalar som skänker huvudvärk, koncentrationssvårigheter och plötslig sömnighet, och glukosen i blodet bränns med större effektivitet.

Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på många olika sätt, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom och Linfröolja. Kanel ligger likaså där uppe i toppen och nu när prover genomförts på vietnamesisk kanel ökar statusen ytterligare.

Viktigt att separera kanel från kanel

Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med avsikten att främja blodsockerbalans så är det betydelsefullt att man har koll på vilken kanel som är den ultimata. Det finns några skilda sorter att botanisera bland så en snabb redovisning skadar inte:

• Ceylonkanel kallas vanligtvis för «äkta kanel», denna har lägst halt av kanelaldehyd, och mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är det den «sämsta» sorten, men ändå bättre än inget.

• Kassiakanel är betydligt kraftfullare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är bättre. Detta är kaneltypen vi vanligen hittar i affärerna.

• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är en släkting till Kassiakanelen, men är ännu starkare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna innehåller det aktiva ämnet kanelaldehyd. Denna typ av kanel har visat sig intensifiera förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den också ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att implementera i sitt utbud.

Insulinkänslighet och ketos

Saigonkanelen är en ren skatt åt hälsan. Kryddan har antibakteriella, antioxidantiska samt anticancerogena egenskaper, och därutöver verkar den stimulera ett ketogent tillstånd i kroppen.

Folk som inskränker sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) eller Atkins, får så småningom ketoner som primärt bränsle istället för glukos, och ett läge av ketos är i sin tur bäst för fettförbränning. Somliga har dock besvärligt att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett mindre intag av Saigonkanel visat sig skänka enastående verkan efter enbart någon dag. Det hänger förmodligen samman med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet gynnar ett stabilt tillstånd av ketos. bantning 14 dagar
.

Köp din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du får fräsch vietnamesisk kanel i toppklass!