Lev hälsosamt med hjälp av vietnamesisk kanel

Vietnamesisk kanel med oslagbara egenskaper

Den vanliga Kassiakanelen som vi handlar i livsmedelsbutikerna är nära släkt med vietnamesisk kanel. Kassiakanelen är god, smakrik och på många sätt bra för vår hälsa och vi älskar denna krydda mycket. Vietnamesisk kanel är som en uppdaterad version av Kassiakanel – den är mörkare, doftar mer, smakar mer och skänker ännu godare effekter på hälsan än sin kusin. Vietnamesisk kanel är helt enkelt mer koncentrerad.Kanelaldehyd

Det verksamma ämnet i kanel heter kanelaldehyd. Detta ämne ger kanelen sin unika smak som vi med enorm förtjusning sätter på allt från köttgrytor till tuggummin, glass och müsli. Kanelaldehyden ansvarar också för kaneldoften som ofta används i eteriska oljor samt parfymer.

Svampbekämpare

Kanelaldehyd är oerhört effektivt för att motverka svamp och används vanligtvis på grödor då en bonuseffekt blir att djur som råttor och hundar håller sig borta – doften är motbjudande. Människor som vanligtvis råkar ut för svampinfektioner kan vinna på ett dagligt intag av kanel.

En naturligt antibakteriell samt antiseptisk substans

Kanel – och då i synnerhet vietnamesisk kanel – är en antibakteriell substans och tydliga indikationer finns på att det likaså är en anticarcinogen substans, men mängden kanelaldehyd man måste upp i för att den ska ha effekt mot tumörer är så rejäl att man omöjligt skulle klara av att äta den på normalt vis.

Vietnamesisk kanel förhöjer insulinkänsligheten

Allt ovan är i själva verket grymt nog, men det finns fler anledningar till varför man bör prova att implementera kanel i sin dagliga kost. Vietnamesisk kanel äger blodsockerreglerande egenskaper som främjar viktnedgång och en allmänt sundare livsstil, det har vanlig Kassiakanel också, men inte i samma utbredning. Insulinkänsligheten kan eskalera med upp till nära 30 % om man äter vietnamesisk kanel kontinuerligt – det är en någorlunda osannolik siffra!

Maximerad ketos

Går man på en ketogen diet och intar vietnamesisk kanel på daglig basis så förbättras ens ketos vilket ökar förbränningen ännu mer, och är man en som tränar mycket så ökar ens muskeltillväxt eftersom kanelen bäddar för det. Det finns så många fantastiska egenskaper i kanel att det nästan inte finns någon gräns.

Öka fettförbränningen

Vill man intensifiera sin fettförbränning är vietnamesisk kanel ett utomordentligt tillskott. För att få i sig kanelen är ett hett tips att blanda den i morgonkaffet, då får man en riktig rivstart på dagen. Om man sedan dessutom tar en hastig promenad på 45 minuter stärker man effekten ännu mer.

Var kommer vietnamesisk kanel från?

Vietnamesisk kanel växer – inte alldeles otänkbart – i Vietnam. Mer exakt i det vietnamesiska höglandet i de centrala delarna av landet. Många gånger kallas vietnamesisk kanel också Saigonkanel – efter huvudstadens tidigare namn (numera heter huvudstaden i Vietnam Ho Chi Minh City). Cinnamomum loureiroi är det latinska namnet för vietnamesisk kanel mörk choklad bantning
.