Saigonkanel hjälper dig gå ner i vikt

Saigonkanel är en krydda som använts som både smaksättare och inom naturmedicin i årtusenden, och nu börjar vetenskapen få fram uppenbara bevis på hur effektivt vietnamesisk kanel är för viktnedgång. Gert Strand AB – företaget som rönt stora framgångar bland annat med sina aromer för kaffe, vispgrädde och bordsvatten – lanserar nu egen Saigonkanel av högsta kvalitet.

Saigonkanel minskar midjemåttet

Det går inte att med en enda mening tydliggöra varför Saigonkanel underlättar viktnedgång, för processen är någorlunda komplex. Oavsett hur det går till så ger ett dagligt intag av 2-4 gram en betydligt effektivare förbränningsprocess – och det räcker som upplysning för flera. Den som vill känna till mer kan dock fortsätta läsa.

Den vietnamesiska kanelen är den ultimata

Saigonkanel är en nära släkting till Kassiakanel, dvs. den kanel som vi finner i dagligvaruhandeln. Skillnaden mellan de två är trots det ganska stor. Att «kanel är nyttigt» har vi matats med sedan barndomen, men just vilka hälsofrämjande egenskaper denna utsökta krydda äger är för de flesta vagt. Saigonkanel är kraftfullare än Kassiakanel, såväl i lukt och smak som i kulör och densitet, man kan dosera mycket mindre av sin Saigonkanel för att uppnå samma smak som man får med hjälp av vanlig dosering av den «vanliga kanelen».

Gå ner i fettmassa medan du ökar muskelmassan

Den som «vill gå ner i vikt» vill egentligen gå ner i fettmassa, att äga muskelmassa är enbart positivt så det finns ingen orsak till att önska göra sig av med den och muskelvolym väger mer än fett. För att accelerera förbränningen av fett finns det mycket man kan utföra, träna och inta kolhydratsnålt är två effektiva metoder. Hög insulinkänslighet ger bättre förbränning, och hindrar blodsockret från att lagras i fettvävnaden, och det är bland annat här som Saigonkanel spelar en betydande roll.

Höjer insulinkänsligheten

Saigonkanel höjer insulinkänsligheten och sänker därför utsöndringen av insulin i kroppen, vilket är perfekt för den som önskar gå ner i fettmassa. Det i sin tur påverkar sköldkörteln positivt därför att den slipper slitas ut i förtid. Personer med diabetes har fått otvetydigt goda resultat av ett dagligt intag av kanel, och somliga har till och med fått reducera sin dagliga insulindos (i samråd med läkare).

Saigonkanel maximerar ketosen

Den som följer en kolhydratreducerad diet, som LCHF alternativt Atkins, bryr sig inte längre så mycket om att utjämna sina blodsockernivåer därför att de i stort sett alltid är låga. Kroppens primära energikälla har blivit ketoner och tillståndet i kroppen kallas ketos. Ifall insulinkänsligheten är låg kan kroppen emellertid fortsätta att framställa för mycket insulin, trots att ingen eller väldigt lite glukos behöver tas om hand, detta kan försvåra för en del att nå ultimat ketos oavsett hur mycket de kämpar.

Saigonkanel verkar vara till rejäl hjälp i dessa fall eftersom den höjer insulinkänsligheten och därmed försätter kroppen i det fettförbrännande tillståndet ketos utan någon större bantning vinäger
påfrestning.

En anpassningsbar krydda

Kanel är gott i kötträtter, som krydda i kaffet eller teet, på morgongröten eller som smaksättare i efterrätter. Köp Gert Strand AB:s kvalitetssäkrade Saigonkanel på www.allt-fraktfritt.com.