Vietnamesisk kanel bidrar till snabbare muskeltillväxt

Ett dopingmedel bland bodybuilders som är ganska typiskt men livsfarligt är insulin. Nu visar det sig att kanelaldehydladdad vietnamesisk kanel ger en likartad ökning i muskelmassa – fast i frånvaro av farliga bieffekter. Gert Strand AB släpper nu sin egna vietnamesiska kanel av hög kvalitet till konkurrenskraftigt pris.

En äkta muskelfrämjare

Att kanel, och speciellt Saigonkanel, äger hälsofrämjande egenskaper har vi länge känt till. Denna mustiga krydda har antiseptiska och konserverande egenskaper som folk har utnyttjat i årtusenden, men på senare år har man insett att kanelen äger ytterligare egenskaper som gagnar människors hälsa – och den nyaste upptäckten är Saigonkanelens potential att öka muskelmassa vid träning.

Visst är det så att muskler expanderar när man tränar och äter i enlighet med konstens regler, men det finns flera saker som man kan utföra för att boosta processen. Anabola steroider, testosteron och insulin är vanliga dopningsmedel för att upprätta omfångsrika muskler, men alla medför de stora hälsorisker och är ofta beroendeframkallande. Det är acceptabelt att vilja bygga muskler, men det ska ske på ett hälsosamt sätt och det är här kanelen gör entré.

Anabolt och katabolt på samma gång

Insulin är ett anabolt hormon som stimulerar celltillväxt – vid träning går energin in i musklerna, och när man inte tränar lagras överskottsenergin i fettvävnad. Insulinet låser upp cellerna för att dessa ska klara av att ta emot energin som kommer in genom mat, dryck och tillskott. Nu handlar det inte om insulin som muskelbooster, utan om vietnamesiskt kanel, men insulinexemplet demonstrerar ungefär vad även kanelen gör i kroppen på en individ som tränar mycket styrketräning.

Samtidigt som Saigonkanel ger ökning åt muskeltillväxten hos någon som tränar, så minskar den samtidigt fettdepåerna. Det finns få andra ämnen som samtidigt får dessa resultat eftersom det mesta man kan stoppa i sig antingen är anabolt (uppbyggande) alternativt katabolt (nedbrytande). Kanelen är både och, exakt på det vis som är önskvärt.

Vietnamesisk kanel håller blodsockret i balans

Att kanel i allmänhet har blodsockerbalanserade egenskaper har forskarna vetat om i årtionden, diabetiker rekommenderas ofta ett dagligt intag av kanel för att hålla blodsockret i schack – som en av många förebyggande åtgärder givetvis. Samtidigt som blodsockret balanseras ökas även förbränningen av detsamma och enligt en del undersökningar kan oerhört kraftfull kanel skruva upp förbränningen tjugofallt!

Vietnamesisk kanel är den bästa

Det verksamma ämnet i kanel kallas kanelaldehyd och förekommer i högst dos i extrakt från vietnamesisk kanel – upp åt 25 % av dess essentiella olja består av kanelaldehyd! För högst effekt utan att riskera förgiftning av ämnet kumarin, som likaså finns i kanel, kan man ta en daglig dos på upp till fyra gram Saigonkanel.

Kickstarta dagen med Saigonkanel!

Kanel är otroligt smakligt i morgonkaffet, en bättre start på dagen – ur förbränningssynpunkt – än en kopp kaffe med kanel, följt av en kvick promenad på åtminstone en halvtimme och därpå en ordentlig, men kolhydratsfattig frukost, går inte att få.

Den som lever kolhydratssnålt får ännu fler fördelar av Saigonkanelen då den även visar tendenser till att främja ketos.

Handla din kvalitetssäkrade Saigonkanel från Gert Strand AB på www.allt.fraktfritt.com!