SÖTNINGSMEDEL för att få perfekt söt smak men på ett nyttigt sätt

Många kan inte tänka sig det faktum att det går att klara sig utan att söta.

sockersjuka

Fast numera så finns det gott om SÖTNINGSMEDEL såsom ej åstadkommer att man går upp i vikt. SACKARIN är ett av många exempel på sötningsmedel man kan nyttja med gott samvete.

Utvecklingen går framåt, SACKARIN är inte mer det enda samt inte heller det bästa alternativet till att söta med.

Som SÖTNINGSMEDEL upptäcktes sackarin redan på 1800-talet och har använts som som sötningsmedel sedan dess mest för java och te. SACKARIN går genom hela matsmätningsapparaten utan att tas upp så insulinnivån i kroppen förblir orubbad.

Det är också därför såsom sackarinet ofta brukas av diabetiker. Sackarinets sötningseffekt på cirka 500 ggr mer är socker, är smått mirakulös men tyvärr existerar det en bismak av metall som inte uppskattas av alla.

Ett ytterligare alternativ är Sukralos som SÖTNINGSMEDEL som har ett fåtal kalorier och smakar riktigt gott.

Sukralos ger oxå ungefär 500 ggr sötare styrka och man kan därtill hetta upp det så det är mycket bra för bakning. Sukralos fina sockersmak kommer sig av att det är framställt av socker. Cyklamat är igen ett sötningsmedel fast svagare än Sukralos.Det här är egentligen ett samlingsnamn för salter men ämnet nyttjas för sötning samt ger upp till 40 gånger sötare effekt än socker.

På senare år har Aspartam blivit välkänt som ett sötningsmedel, det är uppbyggt av två aminosyror, fenylalanin samt asparaganinsyran. Du hittar Aspartam i otaliga produkter som säljs för viktminskning och det bryts ner till fenylanin vid bruk.

Problemen med Aspartam är att smaken är lite kemisk.

Det finns även 100 % naturliga medel och de har blivit otroligt populära

De sista åren har det varit ganska mycket diskussioner om de articifiella sötningsmedlen, speciellt SACKARIN samt Aspartam om eventuella bieffekter de kan ge för hälsan.

Stevia som oxå benämns sötflockel gjorde många glada när det släpptes fritt på marknaden.
Stevia säljs bland annat i form av sötströ som är såsom strösocker med den skillnaden att Stevia är så mycket nyttigare. Denna sötning är omkring 18 gånger sötare än med vanligt strösocker.

Sötar du med Stevia kanske du märker en lätt bismak av lakrits. Fabrikanter av Stevia sötmedel har försökt att mixa i annat för att överskyla bismaken, men det har inte lyckats så bra.

Ifall inte Stevia “faller dig på läppen” kan hända du som ersättning bör prova Erytritol ett naturligt sötmedel du annars finner i äpplen och päron. Ser ut och smakar som socker. Smaken sägs vara nästbäst efter Sukralos.

Det kan vara svårt eller omöjligt att hitta Sukralos eller Erytritol i de vanliga butikerna men från e-butikerna prisad.se och allt-fraktfritt.se kan du alltid beställa dem.

Det kan vara skönt att veta vad gäller de articifiella SÖTNINGSMEDEL att man ska stoppa i sig kopiösa mängder för att det ska vara farligt.

När och om du inte gillar Stevia och de andra naturliga alernativen så finns alltid SACKARIN och Sukralos som kända preparat. Till “syvende og sist” är det ju smaken som ska bestämma vilken du vill bruka.