Annika Dahlqvist om kolloidalt silver

Kostdoktorn Annika Dahlqvist som är läkare och specialist i allmänmedicin har gjort goda uttalanden om kolloidalt silver eller så kallat silvervatten. Hon har bland annat berättat om en patient som för en tid sedan började må riktigt dåligt. Patienten gick ner drastiskt i vikt och tappade aptiten.

Kolloidalt silver vatten 5 liter

Det visade sig att hon hade metastaser i både lever samt njure och efter en rad olika undersökningar kunde det konstateras att det rörde sig om pancreascancern även om inte det hade direkt koppling med metastaserna. Statistiskt sett hade patienten ungefärligen 4 månader kvar att leva och det hade blivit aktuellt med palliativ behandling – dvs omvårdnad i slutskedet. Det enda som fanns att uträtta var att ge patienten smärtlindring.

Annika Dahlqvist var till en start tveksam vad beträffar kur med kolloidalt silver som är en finfördelad form av silverpartiklar. De minsta beståndsdelarna är i många fall mindre än 1000 nanometer.

Inom alternativmedicinen så är det förekommande att läkarvård kombineras med intag av kolloidalt silver. Inom hälsokostbranschen i USA har kollodialt silver fått enorm uppmärksamhet. Trots att ungefär 10 miljoner amerikanare använder kolloidalt silver så finns det motståndare som hävdar att de goda hälsoeffekterna är en bluff. Dahlqvist försvarar behandling med kolloidalt silver.

Kostdoktorn Annika Dahlqvist uppmärksammar D-vitamin

Det har uppmärksammats att cancerpatienter frisknat till med hjälp av kolloidalt silver. Livsmedelsverkets smutskastning av preparatet gjorde Dahlqvist ännu mer nyfiken, och samtidigt hade hon uppmärksammat att D-vitamin har en mycket central signifikans för olika processer i kroppen.

Den cancerdrabbade patienten som var i slutskedet av livet rekommenderades att ta en stor dos D-vitamin dagligen i kombination med två teskedar kolloidalt silver flera gånger om dagen. Ungefärligen blev det 15 ml kolloidalt silver vid fem olika tillfällen per dag. I dessa doser ska dessa båda preparat vara fullkomligt ofarliga. Därtill fanns det ju inget att förlora på att testa denna behandling när inga andra alternativ fanns tillgängliga. Patienten hade gett sitt tillstånd till behandlingen.

Mirakulöst kunde man några månader senare notera att det inte fanns tecken av cancer kvar i varken lever eller njure, vilket så klart förvånade läkarna. Dock mådde patienten fortfarande dåligt och opererades någon månad senare. I samband med operationen togs cellprover och läkarna noterade förändringar i bukspottkörteln. Biopsin visade några veckor senare att patienten var cancerfri.

Efter det glädjande beskedet fick patienten rehabilitering och fick vistas flera månader hemma med hjälp av hemtjänsten. Det palliativa teamet var mållösa men hängde likväl kvar under en tid som samtalspartner. Trots att patienten är svag efter sjukdomsperioden så tycks hon kunna leva länge till under drägliga förhållanden.

Kostdoktorn Annika Dahlqvist är undrandes till varför inte läkarna varit särskilt intresserade av huruvida patienten använt någon form av alternativ behandling. Utveckling av pancreascancer är tämligen speciell och Dahlqvist anser att det vore önskvärt att analysera närmare vilken effekt kolloidalt silver kan ha på åkomman. Läkarna tycks enbart nöja sig med att hon tillfrisknat.

Den främsta anledningen till att kolloidalt silver är ofarligt för kroppen är på grund av det effektiva utrensningssystem som kroppen besitter. kolloidalt silver njurar. Hade kolloidalt silver varit farligt hade naturen sagt ifrån eftersom det finns silver i maten vi äter samt vattnet vi dricker.

Var köper man kolloidalt silver? Preparatet kan ibland sorteras under beteckningen ionplus alternativt silvervatten och säljs I de flesta hälsokostbutikerna och på allt-fraktfritt.se.