Använd banangrädde för att dekorera tårtan

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med arom av banan har många användningsområden och tack vare att den är helt fri från kalorier blir den kvickt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi alla. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen roande böjd. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med smak av banan är minsann inget särfall. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten skarp smak från banan utan att kännas syntetisk och dessutom färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är perfekt att ha som dekor på tårtan eller som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande god och det finns överhängande risk att man råkar lapa i sig en aning för mycket av den smaksatta grädden före den tillförs på tårtan. Det gör självklart inget för varje flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Naturligtvis äger gräddaromerna ytterligare användningsområden än enbart till grädde. De flesta gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan uppskattas bli en ny favorit till just detta syfte. Det blir betydligt lättare att få barnen att förtära hälsomedveten, naturlig yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser ifall den har gul kulör och arom från banan.

En flaska gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver uppskattningsvis 1,5 ml arom för ultimata verkning. Man kan ta mindre om man vill ha en aning mildare arom och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan dock utmynna i aningen märklig eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir fullständigt grön i färgen. Samtliga är riktigt delikata men jordgubbe och banan delar nog ändå första plats vad gäller användbarhet.

Vill man producera hemgjord glass är dessa aromer underbara smak- samt färgsättare. De går även att förena för att erhålla till exempel glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en kategori för sig själv med aningen mer exotisk arom och riktigt spännande grön kulör.

Gräddaromerna från Aromhuset blir extra användbara när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man därtill blandar smakerna en aning så är det möjligt att få fram alla lika färger man önskar, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att testa Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett medföljer och underlättar när man vill mäta upp mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så letar de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv göra fantastiska bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart bidrag i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.