De främsta skälen till att välja Atkinsmetoden

Skälen till att välja en diet i enlighet med Atkinsmetoden är flera och bra. Många människor har upptäckt metodens fördelar och det är därför den blivit en av de mest populära lågkolhydratsdieter att följa. Klicka här nu för mer info Enligt flera fortgående undersökningar har ingenting hittills påvisat några på sikt negativa effekter.

Den som har diabetes kan utan problem äta enligt Atkins. Anledningen till att metoden lämpar sig mycket bra åt diabetiker är för att dieten medför att en beständig låg nivå av insulin hålls, och det genom att undgå kolhydrater, om inte helt å hållet så till en viss nivå.

De främsta skälen till att välja Atkinsdieten är att kroppens fettlagring minskar, suget efter mat minskar och på samma gång behöver man inte oroa sig för att känna svältkänslor. Att hålla insulinet lågt genom att dämpa intaget av kolhydrater resulterar i att kroppen inte lagrar lika mycket fett. Att å andra sidan inta mycket fett och kolhydratrik kost i kombination ger ett påslag av insulin som medför att kroppen lättare lagrar fett.

Till dess man börjar närma sig målvikten ska man inte inta mer än 40-60 gram kolhydrater per dag. Ett exempel på kost i enlighet med Atkins är att man äter kött som vanligt men byter ut pasta, potatis, ris samt bröd mot sallad eller grönsaker. För extra mättnadskänsla bör man tillsätta lite extra sås eller något motsvarande fettrikt. Faktum är att man enligt denna metod äter färre eller max liknande mängd kalorier som intaget av normalkost. Fett och protein medför att man håller sig mätt längre än på kolhydrater.

Det finns enligt Atkinsdieten inget strikt tvång att samtidigt motionera eller träna för att dieten ska få verkan. Förvisso så uppnår man naturligtvis snabbare resultat genom att samtidigt motionera alternativt träna.

Att komma igång med Atkinsdieten har många likheter med att bli vegetarian. Det må vara en rejäl omställning i början att exkludera ett födoämne. Men efter ett tag så beskriver många människor att det uteslutna födoämnet inte längre är saknat.

Faktum är att förhöjt blodsocker kan leda till illamående hos en person som går på Atkinsdieten. Det uppstår när kroppen efter lång tids uppehåll tvärt får i sig något oerhört sött eller något som består av mycket kolhydrater. Men bortsett från det så mår personer som går på Atkinsdieten överlag mycket bra och gläds över den påtagliga viktnedgången som så många eftersträvar.

Och när väl kroppen blivit avvänd sockersuget så blir det mindre besvärligt att upprätthålla Atkinsdieten. Är man bara nog motiverad så kommer Atkinsdieten snart uppvisa goda resultat. Gentemot andra traditionella lågkolhydratdieter så har det påvisats att metoden enligt Atkins medför att man snabbare uppnår viktnedgång och att man under längre tid har lättare att hålla vikten.

Många som provat Atkinsdieten beskriver hur tacksamma de är för det breda tillåtna utbudet av mat, och som många förknippar med godsaker. Vad sägs om exempelvis ostar, grädde, créme fraiche och majonnäs m.m. Att ha möjlighet att kunna äta föda som är god underlättar

Om man finner att Atkinsdieten är lämplig och man trivs med den så kan den leda till en långvarig stabil vikthållning.