Du har möjlighet vara miljömedveten och samtidigt blanda ditt eget snus tillsammans med glycerin

Du kan faktiskt fixa ditt eget snus och när man väljer detta så måste man en del ingredienser som icke bara handlar om smak och lukt. Det krävs bland annat glycerin för att lyckas när man blandar sitt eget snus för att förhöja smaken och ge en längre hållbarhet. Glycerinet kommer att leda till att snuset konserveras på ett bra sätt och att det får sötma.

glycerin

Finns det någon skiljaktighet mer än namnen på glycerin eller glycerol?

Både glycerin och ordet glycerol används om samma produkt. Men är detta verkligen samma sak? Ja, det är 2 namn för exakt samma produkt. Det har skett ett namnbyte, glycerin heter numera Glycerol.

Glycerol är en mycket söt tung och trögflytande vätska som dessutom har en väldigt hög kokpunkt. För att få ett fylligt vin tillsätter man glycerol.

glycerin har också ännu en positiv egenskap, det är fuktbevande och avdunstar inte. Ett användningsområde där denna egenskap utnyttjas är i golvbrunnars vattenlås för att hindra vattnet i dem att avdunsta.

Man kan lösa upp glycerinet i vatten och i alkohol men det löses inte upp i olja. På samma sätt som glycerin har fuktighetsbevarande egenskaper vid snustillverkning används samma egenskaper för många hudvårdsprodukter.

Glycerolens egenskaper att ge en svag sötma och fyllighet används vid vintillverkning. Läser du innehållsförteckningar kan du ofta se glycerolen som en tillsats till olika oljor och fetter.

När du ska börja blanda egna snusblandningar är det viktigt att du bara använder glycerol som är godkänd för livsmedel. Det finns ju till exempel glycerol som man använder för att ta hand om gummi och som inte är till för förtäring.

Nyttjar du bara korrekt variand av glycerinet är du trygg.

Väldigt många hygienartiklar innehåller glycerol. Munvatten till exempel där dess bakteriehämmande egenskaper utnytjas. Vi vet redan att glycerin förbättrar fuktbeständigheten hos snus och att det ökar hållbarheten.
Vid snustillverkning är det viktigt att använda sådant som är avsett för interntbruk och i de rätta mängderna. Läs olika recept för att hitta den rätta balansen. Nu är det inte läge att chansa. Har man inte gjort eget snus förr så bör man först och främst se till att få ett bra och välbeprövat recept som man kan lita på.

glycerol finns att beställa på nätet till mycket fördelaktiga priser.

Tradera och Prisad är två ställen du hittar glycerin på. Bra sajt. Finns alltid i många storlekar på hembryggning.se och allt-fraktfritt.se. När du passerat tillverkning för eget bruk finns all-fraktfritt som säljer upp till 1 350 kg förpackningar (1 000 liter IBC pallconatiner.

Du får rätt produkt och rätt mängd hemskickad du är beredd att starta tillverka snus. Det är alltid bättre att köpa lite för mycket än att sakna så du inte kan avsluta tillverkningen på rätt sätt. När du beställt hem glycerol kanske du vill lära dig med hjälp av nätet hur du kan göra hudvårdsprodukter och inte bara snus. En variant kan vara att läsa hur man gör slime eller såpbubblor. Slime eller snus, det går lika bra!