eMagento internetbutik är en webbasrerad butik utöver det vanliga

eMagento, i vanligt tal Magento, är antagligen skandinaviens bästa webshop. Den finns i gratisvariant samt hyrs ut – vanligen dyrt – av ett stort antal företag.

Magento är en open source-baserad plattform för e-handel och lanserades 31 mars 2008. Den utvecklades av Varien (nu Magento Inc) med bistånd av programmerare från open source-communityt, men är helt ägd av Magento Inc. Magento är uppbyggd på Zend Framework det använder Entity-attribute-value (EAV) databasmodel för att lagra info. Infolänk: Till Magneto informations sajt

Magento Community Release är den enda gratisversionen som finns av Magento. Men det finns ett flertal firmor i Europa som sysslar med detta.

Magento tar lång tid att lära sig men är väl värd besväret. Det allra bästa med Magento är att man inuti en enda Multisite Magento kan ha obegränsat antal web-butiker på egna domänadresser.

Magento går även att ansluta till olika faktureringsprogram så att fakturorna matas in automatiskt. Likaså finns plug-in som lägger all info i TA-system – Trafik Administrerings system. Så att adresslappar och fraktbokning automatiseras och tiden går ner från timmar till 5-10 minuter.