Garnera tårtan med banangrädde!

De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med smak av banan har många användningsområden och tack vare att den är till fullo fri från kalorier blir den fort barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande böjd. Bananer är synnerligen roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med arom av banan är verkligen intet särfall. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten skarp arom av banan utan att kännas syntetisk och därtill färgar den grädden tydligt gul.

Banangrädde är superb att ha som dekor på tårtan alternativt som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns överhängande risk att man råkar lapa i sig lite för mycket av den smaksatta grädden före den tillförs på tårtan. Det gör förstås ingenting för var flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir en del tårtor, det.

Givetvis äger gräddaromerna fler användningsområden än bara till grädde. De flesta älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan uppskattas bli en ny favorit till just detta ändamål. Det blir mycket lättare att få barnen att förtära hälsomedveten, naturlig yoghurt utan konstiga tillsatser ifall den har gul kulör och smak från banan.

En pava gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver uppskattningsvis 1,5 ml arom för ultimata verkning. Man kan ta mindre om man vill ha aningen mildare smak och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan dock leda till lite märklig eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir fullständigt grön i kulören. Allihopa är oerhört smakrika men jordgubbe och banan delar troligen ändå första placering vad gäller nytta.

Vill man göra hemmagjord glass är dessa aromer fantastiska smak- samt färgsättare. De går även att kombinera för att få exempelvis glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en klass för sig själv med lite mer exotisk arom och riktigt spännande grön kulör.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man dessutom blandar smakerna en aning så kan man få fram alla lika färger man vill, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!

Är man nyfiken på att pröva Aromhusets nykomling Banan så köper man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett följer med och underlättar när man vill dosera mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så letar de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv tillverka fantastiska bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att tillägga en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.