Gratis e-bok om ID-kapning

För de allra flesta är det givetvis skrämmande att bli bestulen på sin identitet. En del kanske ens inte tänkt tanken att det kan hända. Tack vare internets frammarsch har identitetskapning blivit både lättare samt vanligare.

ID-kapning är ett mycket allvarligt brott som kan förorsaka med katastrofala konsekvenser för den som drabbas. Det vanligaste är att den drabbade har blivit av med pengar på kontot eller att man alldeles plötsligt blir skyldig att betala i retur på ett lån som ID-kaparen har tecknat.

Eftersom det finns mängder av sätt att kapa en identitet på och för otaliga skilda syften så finns det naturligtvis mängder av skilda metoder att skydda sig på. Vore det inte bra med en sammanställning över de flesta bra sätt att skydda sig på? Med boken ”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” som är författad av Gert Strand kan man bli expert i hur man skyddar sig mot identitetskapning. Det är en bok som kan bidra till enorm trygghet i vardagen.

Det är faktiskt en ovärderlig bok med tanke på vilken enorm förödelse som kan besparas. Den kan rädda en från att flera bedrägliga försök ska nå framgång. Det bästa av allt är att den är gratis. Boken finns nämligen att läsa som e-bok som tillhandahålls av landets alla bibliotek som har plattform på nätet.

Faktum är att det finns mängder av olika sätt att skydda sin identitet på än att enbart vara diskret med hur man sprider sin personliga information. Ibland är det tyvärr inte tillräckligt och andra faktorer kan spela roll vid en eventuell kapning. Då spelar det ingen roll hur återhållsam man har varit med spridningen.

”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” ger oerhört omfattande information om fenomenet ID-kapning. Exempelvis så beskrivs att den profil som löper störst risk att råka ut för ID-kapning är den medelinkomsttagare i åldern 25-40 år som saknar betalningsanmärkningar. En uppmaning som ges för den profilen är att samverka med grannarna i den utsträckning det är möjligt. Främst för att förebygga vittjning av brevlådor.

En ID-kapare kan nämligen mycket väl agera utanför internet för att samla information som sedan kan utnyttjas i jakten på att till exempel tömma konton med assistans av internet. I de allra tryggaste bostadsområdena finns det risk att en ID-kapare försöker stjäla information. Det gäller då för grannskapet att bestämma sig för olika spaningsrutiner. Samtliga tillåtna medel bör tillämpas. Som exempelvis att anteckna okända bilars registreringsskylt.

Ett annat exempel som betonas i boken är vikten av exklusiva lösenord. Det tycks kunna framhävas hur många gånger som helst med tanke på att flera människor fortfarande använder sig av samma lösenord till åtskilliga skilda tjänster på internet. På sin höjd att en del personer varierar mellan två annorlunda lösenord.

Att utse enkla lösenord så att vi lättare minns dem är fel och näst intill dumt. En mix av stora samt små bokstäver inklusive siffror är att föredra. Det främsta tipset som ges i ” Hur man skyddar sig mot ID-kapning” är att man bör framställa en krypterad Excellfil med alla sina lösenord. Den lösenordsskyddade filen sparas på datorn, vilket innebär att enbart ett enda lösenord behöver läggas på minnet.

Läs boken omedelbart. Att läsa den direkt på skärmen är endast några knapptryck bort. Den består av mer grundlig information och givetvis mängder av fler tips. Det bästa av allt, den är gratis.