Lär dig hemligheterna bakom en perfekt LCHF-kost!

Gott och hälsosamt på köpet vid viktminskning med LCHF metoden

Är du LCHF-frälst pga alla de goda effekterna dieten gett dej i form av viktnedgång, balanserat blodsocker samt försvunnet sockerbegär? Välkommen till en enorm förening!

Kanske känner du dig ändå lite deppig för att du blott äter ägg, kött och sås, frukost, lunch och middag samt känner att matbiten i livet – fastän du äter gott – har blivit för begränsad och återkommande.

Sötsuget är i sanning borta, men det vore ändå gosigt att då och då få äta en aptitlig dessert, eller att kunna ta en bröd till frukost, istället för ägg alternativt yoghurt som valet just nu står emellan. Inga problem.

Saker man saknar och vad man kan ha som substitut

Att få smöra på ett tjockt depå smör samt toppa den med en aptitlig skinka alternativt salami på en saftig macka är för många något av det bästa som finns. När man blir LCHF:are försvinner den upplevelsen, det är något man får acceptera – ta det goda med det onda, så att anföra. Eller?

Lite beroende på hur strikt man är med LCHF så kan man hitta mängder av olika brödrecept på internet samt i särskilda LCHF-kokböcker som faller inom ramarna för LCHF. Man byter ut det kolhydratrika vetemjölet mot saker som mandelmjöl, kokosmjöl, kruskakli, psylliumfröskal m.m. Det är jättegott att tillsätta fröer och nötter av annorlunda art och smaksätta med brödkryddor. LCHF-bröden är mycket mer smakrika och massiva än vanligt fralla samt när man har vant sig vid detta så är det omöjligt att backa till smaklöst, svampigt fralla.

Bakverk samt andra godis

Godis då? Det finns hur mycket möjligheter som helst här! Med sötningsmedel som Stevia samt Sucralose (bäst av dom alla för det smakar som riktigt socker) kan man skapa fantastiska recept på allt från tårtor till bakelser, kakor, bullar och godis. Mörk choklad funkar i små mängder och nötter är alltid bra i godis. Ischoklad är högkakoa-choklad, kokosfett och sucralose – smakar likadant. Friterad camenbert med rårörda lingon – byta sockret mot StröSöt från allt-fraktfritt.

Vanliga favoritefterrätter bland LCHF:are inkluderar tiramisu, cheesecake, negerbollar, pajer samt isglass. Blott fantasin sätter halt samt där den sätter halt tar alla nya fenomenala LCHF-kokböcker oh internetrecept vid.

Aromhuset smakämne för vispgrädde gör vispgrädden så god att man kan förtära den med slev. Vill man söta såfinns det Sukralos på droppflaska – smakar som socker för det är gjort av socker – men 600 ggr sötare. Aromhuset har sockerfria läskkoncentrat – tom. sockerfri sockerdricka. Sockerfri Cola smakar bättre – mycket bättre – än Cola light. Ischoklad kan göras på högkakao choclad + Sukralose. Pizza – man äter det godaste samt kastar brödet alternativt en del av det. Entrecote med Pommes – dän med pommesen.
Man lever bra som LCHF:are….

Istället för pasta

Istället för pasta kan man begagna de kolhydratsfria Shiratakinudlarna som numera oxå finns i risvariant, alternativt så kan man begagna sig av något av de många suveräna pastarecepten som florerar på internet. Som substitut för pommes frites kan man fritera kolrot, rotselleri eller fänkålsrot. Eller varför inte lite Camembertost man hettat upp i micron så den börjar rinna.

Smaksättare samt aromer

För att krydda sitt kolsyrade vatten måste man testa Aromhusets små essenser, de finns i över 25 smaker som alla ger fräschör och piff till ens bubblor helt utan att addera några kolhydrater. Näst godast är Vikingsodas – sedan kommer AGA:s, men litet sortiment.

Smaksatt kolsyrat vatten är godare än smaklöst och dessa aromer har större urval samt “mer” smak än Loka samt Ramlösa. Har man egen läskmaskin (kolsyran är billigast på Ö&B, dessutom från miljövänliga Vikingsoda) så blir det dessutom billigare. Absolut godare för man kan ställa in både kolsyremäng och smakstyrka helt som man vill ha det. Mer info: På denna sajten

Aromhuset har oxå färgglada smaksättare till vispgrädde som funkar bra oxå till yoghurt samt vill man ha lite arom av choklad, hasselnöt alternativt vanilj så finns det kolhydratsfria kaffearomer att smaka. Aromhuset har suveräna produkter för LCHF-anhängare, till riktigt bra priser. Aromhusets urval går att köpa på www.allt-fraktfritt.com.