LCHF på annorlunda vis

Idag, när LCHF samt andra kolhydratreducerade dieter har blivit så otroligt populära, har klara förgreningar börjat bildas inom konceptet. Dessförinnan stod alla kolhydratnobbare eniga mot mobben av alla de som visade misstro, men nu förekommer det en fullkomlig del halvfanatiska grupper i LCHF oxå.

Fakir-LCHF

Detta är den mest extrema formen av LCHF för den utgör bara av just LCHF. Fakir går ut på att förtära inget kolhydrater vilket gör att man i stort sett utesluter allt utom kött samt ägg. Inga mejeriprodukter, grönsaker, nötter eller bär är tillåtna. Fakir kan man köra ett tag, för att t ex gå ned i kroppsmassa snabbare alternativt ”deffa”. Det blir emellertid ganska enformigt och snart vill man lägga till en aning mejeri och grönt.

Strikt LCHF

Om man äter i enlighet med strikt LCHF så ligger kolhydratsgränsen vid 2 %. Äter man 2000 kalorier om dagen så får endast 10 gram av dessa vara från kolhydrater. Detta är en svår sak att nå samt allmänt finns det inte plats här för varken mejeriprodukter alternativt nötter utan endast någon grönsak.

Normal LCHF

Detta är den LCHF-variant som de flesta följer. Här ligger kolhydratsgränsen vid 5 % vilket för en genomsnittlig individ innebära 25 gram kolhydrater om dagen. Här finns utrymme för både någon mejeribaserad sås och grönsakstillbehör. Alltemellanåt också en aning av någon LCHF sötsak.

Liberal LCHF

Här har vi den övre gränsen för vad som kan heta LCHF. Max 10 % av energiintaget får vara från kolhydrater vilket i praktiken innebär ca 50 gram kolhydrater vid en normal kosthållning. Här kan man fläska på ganska bra med både mejeri, nötter och vegetabilier och plats finns för både godsaker och pizza, makaroner o dyl. (LCHF-recept såklart!)

Vilken grad passar mig?

När man är totalt ny på detta med LCHF kan det kännas som en djungel och det enda som verkligen fungerar är att prova sig fram. Kroppar fungerar individuellt men att vara aktsam med kolhydrater fungerar för i stort sett alla, blott på lite annorlunda grad. Somliga går ner i vikt jättesnabbt, fastän de kör fri LCHF, andra måste kanske fakira för att få bort de sista envisa kilona.

Naturlig vs artificiell LCHF

Ett övrigt mycket omdebatterat ämne i LCHF är detta med att begagna sötningsmedel, glutamat samt andra E-ämnen och artificiella aromer.

Förena sidan anser att man äter enligt LCHF för att det är så hälsosamt och artificiella ämnen rimmar dåligt med hälsa.
Andra sidan anser att en LCHF-diet kräver tillsatser för att man ska orka förtära i enlighet med modellen för alltid, eljest är den för begränsande. Man vill hava sina Sucralose-droppar i kaffet eller sina smakessenser i frukostyoghurten. Man vill kunna baka godis till bjudning samt inte sitta vid bjudningar utan möjlighet att ta smaka allt gott. Njuta livets goda – för LCHF är i mycket ren lyxmat så varför inte göra det ännu godare. Vill Du veta mer Klicka Här

Sucralosedroppar, kaffearomer, bordsvattenaromer och vispgräddearomer totalt fria från kolhydrater och kalorier, men fullsprängda med briljant smak finns att köpa under varumärket Aromhuset från www.allt-fraktfritt.com